10 тез Саакашвілі у Львові про поразку Путіна та майбутні перемоги України

4322 0
Президент Грузії (2004-2013) Михаїл Саакашвілі побував минулого тижня у Львові, де помолився за українських і грузинських вояків та провів зустрічі зі студентами, молоддю та бізнесменами. Він розповів, чому президент Росії Володимир Путін уже програв у війні з Україною. Як Україна захищає Європу від ІІІ світової війни? І чому сам Саакашвілі заздрить українській молоді? Усі найцікавіші тези з виступів Михаїла Саакашвілі читайте на Tvoemisto.tv.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

1. Те, що відбувається в Україні тепер, буде визначати майбутнє України, пострадянського простору та усієї Європи. Якщо Україна витримає, а вона витримає, то Російська імперія упаде. У ці дні, у ці місяці розігрується одна з найцікавіших драм не лише ХХІ ст., а й усієї історичної епохи. Путін, коли напав на Україну, розраховував на кілька речей . Що Україна маленька держава: він повірив у власний міф, що українців 5-6 млн., усі решта – це штучна територія. Він пропонував Австрії та Польщі ще зовсім недавно поділити Україну. Сподівався на недієвість санкцій…

2. Найкращою відповіддю України Путіну була відома пісня «ла-ла-ла». Дуже важливо, що український народ не злякався. Путіну потрібно, щоб його боялися, і спілкується в такому ключі з усіма. А тут звідкись взялись ці українці, яких виявилось більше, ніж він очікував, і його, «володаря брехні», вони не бояться.

3. Українське суспільство має великий потенціал: ви працелюбні, талановиті, самоорганізовані, терпеливі, гнучкі. Зараз ви робите велику справу – позбавляєте світ від російського імперіалізму, більшого подарунку людській цивілізації у ХХІ ст. годі зробити. Українці переможуть, і усі скажуть, що варвари ХХІ ст. були зупинені великою українською нацією. Путін уже вам програв! Він воює не з солдатами, офіцерами, а з 45-мільйонним народом!

4. З п’ятої хвилини грузин відчуває себе в Україні, як удома: звинувачувати цю націю у нетолерантності чи фашизмі – це найбільше блюзнірство, яке може бути... Україна – велика країна! Я закохався в неї з першого дня, коли приїхав навчатись у Київський університет. І одразу зрозумів, що російська пропаганда про бандерівців і фашизм – це неправда. Я взагалі не вважаю, що «бандерівець» – це лайливе чи образливе слово, навіть навпаки!

5. Східняки стали українцями і тепер навіть ламаною українською пояснюють окупантам на Сході, чому Україна не Росія!

6. Це не унікальний випадок, коли Україна рятує Європу від найбільшого окупанта ХХІ століття! Вона робила схоже в своїй історії не раз. І зараз знову – ви рятуєте світ від ІІІ світової війни. Пройдуть століття, і вам ніхто цього не забуде!

7. Санкції реально працюють! Росія живе у борг, а її економіка – це лише велика бензоколонка. І у Росії немає союзників. Хіба що, Венесуела, Науру чи Абхазія, де залишилось 20% довоєнного населення…

8. Якби українська влада змогла провести швидкі реформи у Криму раніше, анексії не відбулося б. Східні регіони залишились доволі радянськими, і Путін заявив, що він – це СРСР, а люди розгубились, бо не відчути користі від української державності. Реформи – це питання національної безпеки. Результати реформ живуть набагато довше, аніж реформатори. Попри ті події, які зараз відбуваються у Грузії, назад країна уже не поверне. Головне, чого ми досягнули: грузини побачили успішну країну, бюджет, який виріс в 11 разів.

9. Я вражений і захоплений Львовом, масштабом реформ та його духом. У Львові віє дух змін, дух руху – і усій Україні потрібен такий дух!

10. Ми – на межі великих історичних змін. Російську імперію підірвали грузинські реформи, але Майдан в Києві вже з першого моменту запустив процес припинення її існування. І врешті імперія буде похована, коли Росія програє брудну війну проти вас. Путін недооцінив велику європейську націю України! Я дуже заздрю вашій молоді, адже у вас все попереду. І немає більшої удачі, ніж будувати нову країну! І ви і ми – будемо вільні та успішні!

За матеріалами Львівської бізнес школи УКУ та Tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!