Сьогодні відзначають День українського добровольця

1734 0
На державному рівні свято відзначають із 2017 року, однак феномен народної допомоги знайомий українцям здавна.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

14 березня 2014 року на тренувальну базу в Нових Петрівцях прибуло 500 перших добровольців із Майдану. Тут вони утворили добровольчий батальйон Національної гвардії України та стали на захист територіальної цілісності України. Так, на честь цієї події Верховна Рада прийняла рішення відзначати День українського добровольця саме 14 березня. Відповідне рішення про це прийняли 17 січня 2017 року. 

Нині перший добровольчий батальйон носить ім’я свого керівника Сергія Кульчицького, а практика створення таких формувань стала поширеною. До добробатів належать «Азов», «Айдар» тощо. 

Читайте також: У бою за Україну загинув військовий із Самбора

Феномен добровольства знайомий українцям задовго до 2014 року. Одними з перших добровольців-захисників в історії можна назвати запорозьких козаків, чия військова організація утворилась стихійно та перетворилася згодом на централізоване Військо Запорозьке. Українські Січові Стрільці, які діяли під час Першої світової війни, також були добровольчим формуванням. 

Сьогодні, коли майже весь народ перетворився на добровольців, свято набуло ще більшого значення. Його відзначають волонтери, медики, механіки, водії та усі, хто крок за кроком наближають нашу країну до перемоги. 

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!