14% медиків на Львівщині захворіли на коронавірус

3166 0
Хворіють навіть медики з не «коронавірусних лікарень».
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

14% від усіх медиків на Львівщині захворіли на коронавірус. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: Пік захворювання на Covid-19 на Львівщині очікують до початку червня

За його словами, відсоток значний, але він пояснив це тим, що в області почали пріоритетно тестувати саме лікарів. Хворіють навіть медики з не «коронавірусних лікарень».

«Нам треба посилювати заходи епідконтролю в "некоронавірусних лікарнях", бо чим більше пацієнтів буде з коронавірусом у області, тим більша вірогідність, що пацієнт із інсультом, травмою, після ДТП чи пацієнт із іншою некоронавірусною хворобою або асимптомним перебігом вірусу може з’явитися в звичайній лікарні», – каже Андрій Васько.

Зокрема коронавірус виявили у 10 медиків із однієї підстанції лікарні швидкої допомоги, один із лікарів у стані, наближеному до важкого. Хворобу могли підхопити на одному з виїздів. Ще 17 медиків захворіли у Центрі легеневого здоров’я.

Як додав Андрій Васько, лікарні Львівської області наразі забезпечені всім обладнанням на засобами захисту на термін від трьох тижнів до півтора місяці.

Читайте також: В Україні можуть запровадити «паспорти здоров'я»

Нагадаємо, що в Україні підтвердили 13,7 тисяч хворих на коронавірус, 2,4 тисячі – вилікувались, 340 людей померли. На Львівщині хворобу виявили у 595 людей, із яких померли 17, а видужали – 128.

Вікторія Ейсмунт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!