Львів очистять від сміття. Місто отримало гарантії на два роки

7131 2
Керівники області вважають, що це вирішить проблему вивозу сміття з обласного центру до будівництва сміттєпереробного комплексу.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

Меморандум підписаний сьогодні, 21-го квітня між Львівськими ОДА, обласною та міською радою та 19-ма міськрадами області.

“Полігони, які знаходяться на території Львівської області, будуть відкриті, щоби ми могли вивозити туди відходи, а ми будемо виділяти міським радам субвенції, щоби вони могли ці кошти витрачати, в першу чергу, на процеси рекультивації існуючих полігонів і вирішення першочергових соціальних проблем”, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

30 мільйонів гривень виділяють з екологічного фонду Львівської області, ще 70 мільйонів – із міського бюджету Львова. “Ми будемо мати системний цілеспрямований підхід, щоби остаточно вирішити проблематику вивозу сміття з території Львова і врегулювання питання поводження з відходами на території Львівщини”, – розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка.

“Стоїть глобальне завдання за два роки впорядкувати ситуацію з полігонами на території Львівської області. Сподіваємося, що за цей час на території області буде збудоване відповідне сміттєпереробне підприємство”, – повідомив перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус.

Читайте також: Це вже не про сміття! Це про нас – громадян!

Меморандум планують затвердити на сесії Львівської обласної ради 25-го квітня, тоді будуть укладати прямі угоди з полігонами та громадами. Меморандум також передбачає створення наглядової ради для контролю його виконання.

Підготувала Зоя Красовська


Читайте також:
24 Квітня, 2017 09:10
axab Правильне поводження з твердими побутовими відходами починається з дитинства:
[***]://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1796
21 Квітня, 2017 19:53
IGO до 25 все буде лежати, на Грінченка вже до 2 поверху досягає, потім ще будуть чухатись нах то все
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!