4 факти про пікетування українсько-польського кордону

5397 0
Хто насправді стоїть за пікетом українсько-польського кордону? – про це Олег Синютка, голова Львівської облдержадміністрації, розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.
фото: варта 1

фото: варта 1

«Я сьогодні можу зі впевненістю сказати, що все, що відбулось перед пунктами пропуску на українсько-польському кордоні, організовано контрабандистами, частина з яких носить погони митників і прикордонників, а частина є просто горе-бізнесменами, які просто зрозуміли, що втратять нелегальні доходи, – розповів очільник Львівщини. – Частина серед тих людей були ті, для яких це біда. Бо для них можливість їздити у сусідню державу – засіб для існування, це умови, в які вони потрапили не за своєю волею. Але з цими людьми найпростіше знайти спільну мову. Насправді, вони найшвидше йдуть на контакт і компроміси».

Читайте також: Черги на кордоні можна відслідковувати онлайн: де дивитися?

За словами Олега Синютки, люди, які втрачають нелегальний шматок заробітку на кордоні, свої незаконні оборудки – саме вони і підвозили 4 липня протестувальникам горілку, створили негативну картину для іміджу України і для них було важливо, щоб всі недруги України і Польщі вихвалялись цими подіями, які відбувались біля українсько-польського кордону 4 липня.

«Порушені кримінальні провадження по факту блокування транспорту. Нарешті, поліція почала займатись тією справою, яка належить до її компетенції і я переконаний, що це питання не просто буде на контролі посадових осіб, які за це відповідають, це та ситуація, коли громада, еліта Львівщини повинна дуже чітко розставити крапки на «і», тобто «хто є хто», які фінансові потоки були перекриті внаслідок тих подій, що відбулись», – додав Олег Синютка.

На його думку, блокування транспорту було зорганізовано для того, щоб показати негативний імідж України в Європі. «Насправді, ми зробили дуже багато, щоб ті люди, яких просто спонукали до вчинення необдуманих подій зрозуміли і вчинили, згідно з чинним законом, так, як це варто поводитись. А ті, хто насправді хочуть легалізувати свої шахрайські схеми, будуть відповідати», – сказав голова Львівської ОДА.

Читайте також: Авто з іноземною реєстрацію, що не встигли перетнути кордон, таки штрафуватимуть

Нагадаємо, за фактами блокування заїзду-виїзду на автодорогах біля пунктів пропуску на українсько-польському кордоні на Львівщині відкрито кримінальні провадження. 4 липня, на Львівщині мешканці заблокували дорогу у Грушеві, де є пункт пропуску з Польщею. Зранку там перекрили дорогу 10 автомобілів. У такий спосіб люди висловлювали своє невдоволення через тимчасові зміни в перетині кордону. Адже від учора майже на місяць Польща призупинила малий прикордонний рух для українців. До таких же дій вдалися і люди в Раві-Руській та Шегинях, там мешканці безупинно ходили по пішохідному переході, блокуючи рух транспорту. У Раві-Руській автомобіль на польській реєстрації, намагаючись прорватися через протест, в’їхав у натовп людей, постраждало троє чоловіків. Додамо, відновити малий прикордонний рух Польща обіцяє 2 серпня.

Джерело: Радіо Свобода


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!