На правах реклами

4 міфи про натуральну косметику. Як правильно вибрати

2387 0
Виробники часто йдуть на невелику хитрість – називають свій продукт натуральним, якщо в ньому є компоненти рослинного походження.
Фото:  Телеграф

Фото: Телеграф

Натуральною косметикою лікарі-дерматологи називають засоби, що містять 75% природних компонентів. До їх складу не мають входити синтетичні барвники, ароматизатори, мінеральна олія тощо. Через такі суворі вимоги спеціалістів з медицини, ця група товарів обросла міфами про їх якість та використання.

Ситуацію роз’яснюють в інтернет-магазині MAKEUP.

Міф 1. Для виготовлення натуральних засобів використовують лише інгредієнти рослинного походження

Цей міф є частково правдивим, оскільки одна з умов отримання сертифікату, що підтверджує натуральність косметики, є використання лише рослинних компонентів. Однак натуральна косметика може також містити інгредієнти тваринного походження. Їх застосовують багато виробників і вони покращують ефективність косметичних засобів. Це може бути бджолиний віск, молоко, муцин равлика тощо. Якщо вам важливо, щоб засіб не містив подібних речовин, обирайте косметику з позначкою для веганів.

Міф 2. Натуральна косметика підходить всім без виключення та не викликає алергії

На жаль, це не так. Саме через наявність у складі натуральних інгредієнтів може виникнути індивідуальна реакція на косметику. Управління з продовольства і медикаментів США наводить кілька великих груп алергенів, що можуть міститись в косметиці. А у Євросоюзі протягом тривалого часу точились дебати про алергени, що, в підсумку, призвело до збільшення їх переліку на кількадесят позицій. Окремо у ЄС визначають алергени, що можуть міститися у парфумерії.

Тому перед використанням натуральної косметики важливо протестувати її на шкірі. Для цього нанесіть невелику кількість засобу на зап’ястя, внутрішню сторону ліктя, або за вухом та спостерігайте за реакцією шкіри протягом 15-20 хвилин. Якщо є свербіння, почервоніння та інші неприємні відчуття, косметика вам не підходить.

Також не поспішайте купувати засоби з позначкою «гіпоалергенна». Якщо у вас нормальна чутливість, то продукт дійсно не завдасть вам шкоди. Але якщо ваша шкіра схильна до алергічної реакції, краще перестрахуватись.

Міф 3. Косметика вважається натуральною, якщо в її складі є певна частка натуральних речовин

Так, натуральна косметика має містити у складі не менше 75% натуральних речовин. Такі вимоги висуває низка компаній, що сертифікують натуральну та органічну косметику – BDIH (Німеччина), EcoCert (Франція), ICEA (Італія), NaTrue (Бельгія), Soil Association (Велика Британія) тощо.

Якщо ж у складі є певна частка синтетичних речовин, які є небезпечними чи критичними, ця косметика вважається конвенційною, а не натуральною.

На жаль, в Україні немає стандартів, які б регулювали склад засобів для шкіри, тому виробники часто йдуть на невелику хитрість – називають свій продукт натуральним, якщо в ньому є компоненти рослинного походження. Така практика має назву «грінвошинг». Щоб не потрапити на вудочку таких брендів, перевіряйте склад косметики перед покупкою, або звертайте увагу на наявність сертифікатів натуральності у виробника.

Міф 4. Косметика без сертифікатів не є натуральною

Маємо спростувати цей міф, оскільки є багато виробників, котрі пропонують хорошу продукцію, але ще не отримали сертифікат натуральності. Особливо це стосується українських виробників. Тож щоб оцінити продукт, потрібно перевірити його склад: хорошою ознакою натуральності косметики є короткий список зрозумілих інгредієнтів.

Якщо наявність сертифікату все ж важлива для вас, зверніть уваги на продукцію Weleda, Shakylab, Natura Siberica, Deoproce, Pomegranate в мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!