Депутати скасували перехід на зимовий час

2074 0
Верховна Рада скасувала перехід України на зимовий час. За відповідну постанову "регіонала" Надоші проголосувало 266 депутатів.

"За" проголосували 189 "регіоналів", 10 НУНСівців, 25 комуністів, 14 депутатів від "Реформ заради майбутнього", 20 від Народної партії, 8 позафракційних, - повідомляє "Українська правда".

Як відомо, у лютому Росія скасувала перехід на зимовий час у зв'язку зі стресами і захворюваннями, пов'язаними з таким переходом.

Перехід на сезонний час в Україні був уведений для більш ефективного використання світлового дня та економії енергоресурсів.

У той час вчені довели, що переведення стрілок не економить світло, пишуть "Коментарі" із посиланням на завідувача відділу ефективності енерговикористання та оптимізації енергоспоживання Інститут загальної енергетики Віктора Білодіда.

"Економія від переходу на зимовий/літній час 1 млрд кВт-год при споживанні майже 190 млрд кВт-год електроенергії на рік незначна. Це ... дорівнює статистичній похибці, тому особливої ??економії країна не відчуває", - сказав він.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!