Політична реклама

У Львові мороз протримається ще місяць. 24 поради, як правильно вдягатись

2372 0
Від сьогодні у Львові дещо послабились морози, проте синоптики і далі прогнозують низьку температуру в місті впродовж лютого. Тому пропонуємо скористатись порадами як правильно одягатись у люті морози.

- Більше одежин – не значить краще. Залишайте між одягом та курточкою повітряний прошарок, що втримає тепло, замість того, щоб з натягом застібати верхній одяг. Тепле повітря від тіла зігріватиме краще, ніж завелика кількість одягу.

- Не вдягайтесь так, щоб не мати змоги поворухнутись. Якщо відчуєте на вулиці, що замерзаєте, мусите мати можливість трохи порухатись та розім’ятись.

- Намагайтесь носити речі з натуральних волокон. Замініть модні кофтини та светри з великим вмістом акрилу на чистововняні або з мінімальним вмістом синтетики, якщо натуральні важко знайти в продажу.

Каптур або шапка в сильний мороз обов’язкові!

- Не носіть надто облягаючий одяг в сильні морози. Окрім того, що він обмежує ваші рухи, він не створює того необхідного повітряного запасу між тілом та навколишнім середовищем.

- Зверніть увагу на одяг для зимового спорту. Якщо теплі лижні штани ви навряд чи вдягнете до офісу, то принаймні термобілизну можна запросто піддівати під костюм. Зігріває вона краще за звичні колготи з начосом або підштаники. Синтетична термобілизна з додатком вовни добре відводить піт та вологу, що не дозволить вам переохолодитися.

- Вдягайте гольфи та светри із задовгими рукавами, а рукава куртки туго защібайте. Ще один спосіб вберегти кисті рук від задування – носити довгі рукавички, або ж додатково вдягайте мітенки чи плетені нарукавники зверху на рукавички.

- Пуховики та куртки з натуральним гусячим пером та пухом зігрівають краще за синтетичні і більш об’ємні, тому й піддівати під таки треба менше одежин. Краще перед виходом з дому трохи збити пуховик, наче подушку, і розправити пух по всіх касетах.

- Якщо носите хутро, обирайте на морози довгу шубу з високим хутром, і бажано цільну, а не розшиту. Нерізані шкурки менше пропускають холод. 

Модний подвійний пуховик імітує пальто, вдягнуте поверх куртки

- Якісні стьобані куртки та пуховики виготовляються з відповідною проклейкою швів. Якщо ви не достатньо впевнені саме у вашій курточці, у першій ліпшій хімчистці можна замовити спеціальну послугу – апретування. За цієї процедури верхню тканину обробляють спеціальним захисним розчином: це наче змащення кремом для взуття. Апрет захистить у вітряну та вологу погоду і вбереже від промерзання ззовні.

- Серед матеріалів, що можуть зігрівати та зберігати тепло краще: вовна, бавовняна білизна з начесом, байка, дублена шкіра з високим щільним хутром, а з синтетичних: мікрофібра, фліс, синтепон та синтепух, термофіл.

- Як не крути, але натуральне хутро та дублянки ліпші на морози за своїх синтетичних братів – курток на синтепоні і навіть пуховиків. Лише хороший дорогий пуховик з використанням найновітніших технологій, матеріалів та пропиток, можна поставити в один ряд з натуральними матеріалами. Серед натуральних наповнювачів найтеплішим є гагачий пух.

- Вдягнути хутряний жилет зверху куртки – не просто спосіб додатково зігріти тіло, але ще й модна фішка цього сезону. Комбінувати теплий верхній одяг, що маєте в шафі, стало особливим модним трендом. Наприклад, можна сміливо вдягати довге кашемірове пальто, а зверху – стьобаний жилет на синтепопоні або пуховик.

Хутряні жилети модно носити навіть на пальто

- В морози саме час носити хутряні та замшеві платтячка, кофтини з хутром та опушенням, популярні сукні з коротковорсової шкірки морського котика чи каракульчі. Вони створять додатковий теплий шар одягу. Крім того, за іншої погоди в хутряних нарядах не похизуєшся.

- Жінкам в холодну пору радять замінити звичну білизну на корсети та боді, малесенькі трусики на високі шортики, а від стягуючої та коректуючої білизни краще на деякий час взагалі відмовитись.

- Вдягайте не товсті, а пухнасті шкарпетки та гетри. В таких ноги повільніше промерзатимуть.

- Не носіть вузьке взуття. Добре, коли в морозну погоду ви маєте змогу розминати ступні в черевиках, таким чином додатково зігріваючись.

- В морози краще віддати перевагу замшевому взуттю, ніж шкіряному. З технологічних причин воно краще зберігає тепло.

Натуральна дублянка та замшеве взуття зберігає тепло краще

- Носіть хоча б дві пари змінного взуття через день. Так ви дасте змогу резервній парі добре просохнути зсередини і нагрітися. На ніч напередодні виходу рясно змащуйте шкіряні чоботи восковими кремами або гліцерином. Так взуття на морозі не трісне. Замшеве взуття обприскуйте відповідними захисними спреями.

- У взуття з тонкою підошвою покладіть додаткову устілку з валяної вовни. Ввечері її обов’язково виймайте та підсушуйте. Краще мати декілька пар на зміну: вони коштують зовсім недорого.

- Шарфи та шапки обов’язкові! Чим товстіша та пухнастіша шапка – тим краще. В сильні морози рекомендують носити не надто тугі вовняні плетені шапки на флісовій або штучнохутряній підкладці.

- Чоловікам, які носять хутряні шапки, слід замінити їх на вушанки з вушками на зав’язках (адже зараз часто роблять імітації), або на довговорсові хутряні шапки, що довгим хутром прикриватимуть вуха.

- Виходячи на вулицю під шапку чи каптур вдягайте балаклаву – спеціальний капор, що закриває майже півобличчя. Крім того, користуйтеся жирними кремами для обличчя та рук та бальзамами для губ, чим часто гребують чоловіки.

Плетені вовняні рукавиці кращі за класичні шкіряні рукавички

- Шкіряні рукавички замініть та товсті рукавиці (варежки) з флісовою підкладкою. В пору будуть модні з минулого сезону моделі з хутром нагору або товсті шкіряні рукавиці на цигейці.

- Носіть сумки на плече та через плече. Відмовтеся на час сильних морозів від тих, що мусите весь час тримати в руці.

Пам’ятайте, навіть у люті морози можна вдягнутися красиво без шкоди для здоров’я та власного комфорту. Але коли стоїть жорсткий вибір, жоден дизайнер чи стиліст не порадить нехтувати питанням власної безпеки, а радше возведе вдягання “як капуста” в новий модний тренд.

Тож будьте здорові та не мерзніть!

В статі використано фотоматеріали Hermes, Michael Kors, Moncler, EMU Australia,FORMALAB.

Джерело: Українська Правда. Життя

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!