Як львів'янам вберегтись від інтернет-шахраїв. Поради

3514 0
Разом із тим, як зростає кількість користувачів мережі Інтернет, збільшується і кількість розрахунків між покупцями та продавцями за допомогою всесвітньої павутини. Відповідно зростає рівень інтернет-шахрайства. Ми з'ясували, що допоможе безпечно користуватись усіма вигодами Інтернету.
фото: pinterest.com

фото: pinterest.com

Аби не поповнити ряди жертв таких шахраїв, слід дотримуватися простих правил:

1. Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, наприклад, ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

2. Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торгівельній мережі та зняття готівки.

3. Обов`язково переконайтесь у правильності зазначення адреси сайтів, до яких підключаєтесь і через які збираєтеся здійснювати оплату товарів, оскільки схожі адреси можуть використовуватися для здійснення незаконних дій або сумнівних операцій з використанням персональних даних платіжної картки.

4. Здійснюйте оплату товарів, придбаних через мережу Інтернет, тільки зі свого комп`ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок. Якщо оплата товару здійснюється через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися (знову відкривши сторінку продавця, на якій здійснювалась оплата товару).

5.Слід встановити на свій комп`ютер антивірусне програмне забезпечення і регулярно здійснювати його оновлення та оновлення інших програмних продуктів (операційної системи, прикладних програм). Це захистить вас від проникнення неліцензійного програмного забезпечення (вірусів).

Крім того, експерти радять використовувати сайти лише відомих і перевірених Інтернет-магазинів.

За матеріалами mvs.gov.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!