Чому важливо знати, яка вода тече з вашого крана

4504 0
Багато львів’ян незадоволені якістю питної води. Ми достовірно не знаємо, що ми п’ємо і як вода впливає на наш організм. А багато що залежить від звичайної хімії.

Звісно, львів’яни вже звикли до того, що воду з-під крана краще не вживати. Кожен виходить із цієї ситуації по-своєму. Хтось купує бутильовану воду, однак це недешево. Крім того, так само невідомо, як очищає її виробник і чи очищає взагалі.

Хтось звик кип’ятити воду. Хоча, як зазначають експерти, кип’ячена вода теж не є корисною для здоров’я: бактерії гинуть, однак рівень важких металів підвищується, а через кип’ятіння хлор робить її ще більш небезпечною для здоров’я.

Ще один варіант – придбати і встановити вдома фільтр. На сьогоднішній день вітчизняний ринок водоочисних систем досить різноманітний. Щоб не помилитися у виборі, варто знати хімічний склад води.

5 причин зробити хімічний аналіз води

1. Вода із центральної мережі, як правило, жорстка. Така вода непридатна майже для всіх галузей виробництва, а також наносить величезну шкоду побутовій техніці (бойлерам, пральним машинам, електрочайникам і т.д.). При пранні у жорсткій воді речі сіріють, а мило та пральні порошки втрачають свої властивості.

2. Жорстка вода наносить суттєву шкоду здоров’ю: підвищується ризик розвитку сечокам’яної, жовчнокам’яної хвороби, а також подагри.

3. У воді із свердловин та криниць у Львівській області – високий вміст заліза. Споживання води із підвищеним вмістом заліза спричиняє руйнування клітин печінки, через це також можуть розвинутися захворювання крові та системи кровообігу, гастрит та виразка шлунку.  

4. Якщо у воді підвищений рівень аміаку, це свідчить про бактеріальне забруднення. Її постійне вживання призводить до різноманітних хвороб.

5. Якщо вода солонувата на смак, не варто сприймати її за мінералізовану. Може виявитися, що вона забруднена сульфатами. Вживання такої води може суттєво вдарити по травній системі людини.

Переконатися, що вода, яку ви п’єте, не є шкідливою допоможе хімічна лабораторія «АКВАлаб».

Це перша у Львові приватна сертифікована хімічна лабораторія. Фахівці не лише зроблять хімічний аналіз води якісно та швидко, але й пояснять, що саме ви п’єте і що треба зробити, аби вберегтися від хвороб.

®

м. Львів, вул. Кн. Ольги, 114

ІІ поверх Аквапарку «ПЛЯЖ»

тел.: (032) 263-60-55

моб.: (067) 443 87 77

e-mail: [email protected]

www.aqualab.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!