5 причин поїхати на фестиваль Woodstock Ukraine

4291 1
Фестиваль Woodstock Ukraine відбувається вже п'ять років поспіль, останні 2 роки – у затишному та історичному місці – на території замку Свірж Львівської області. Мета проекту – об'єднати українців з різних частин країни, підтримувати благодійний волонтерський рух в Україні, розвивати музичну культуру. Гасло фестивалю: «Мир, кохання, музика». Цьогоріч фестиваль відбудеться 28-30 липня.
фото: .woodstock.in.ua

фото: .woodstock.in.ua

1. Розташування біля старовинного замку недалеко від Львова

Колись Свірж було містечком (ще в 1939 р. тут проживало понад 3 тисячі чоловік). Сучасний Свірж – село, де проживають близько 800 жителів, на берегах однойменної річки, що розливається широкими ставами.

Замок побудовано князями Свірзькими у XV ст. Більшість джерел датує першу згадку про укріплення 1530 роком. Однак охоронна табличка на в’їздній брамі вказує на 1482 рік.

Сучасного вигляду він здобув, коли перейшов у власність графа Цетнера, – у ХVІІ сторіччі. В той час його укріпили й перебудували. Можливо, реконструкцією займався архітектор Павел Гродзіцький, відомий зведенням у Львові королівського арсеналу. Більше про Свірзський замок читайте у спецпроект Tvoemisto.tv.

2. Поєднання різних музичних стилів

Відвідувачі зможуть насолодитися різними музичними стилями, познайомитися з новими іменами і наживо послухати вже відомих виконавців. Цього року вже заявлені такі команди: The Snuff (Чехія), Скрябін, «Дай дарогу» (Білорусь), Clock Machine (Польща), WILD PIG (Польща), українські рокери Sinoptik, Indytronics, Fontaliza, Detach, Фіолет, Тріставосемь, Arlett , EЁ.

3. Нагода пожити у наметовому містечку

Музиканти, глядачі та волонтери фестивалю Woodstock Ukraine живуть в наметовому містечку біля старовинного замку Свірж.

На території фестивалю виділена територія для наметового містечка. Там ти можна безкоштовно розмістити свій намет. Також передбачені безкоштовні туалети та «відкриті» душі.

На території табору передбачена охорона, медпункти, магазини, кафе, працює кухня, душові кабіни, банкомат. Фестиваль по праву може вважатися найчистішим фестивалем - на території встановлюються сміттєві контейнери для сортування сміття, більше 150 біотуалетів. Під час проведення фестивалю і після закінчення гості і волонтери ретельно прибирають територію. Це принципове питання для організаторів і завдання - донести цей посил для учасників та гостей.

Для тих, хоче більше вигод, передбачені VIP-містечко та приватне містечко. Детальні про умови проживання під час фестивалю читайте тут.

4. Безкоштовний вхід

Вхід на фестиваль безкоштовний, але потрапити на фестиваль зможуть тільки зареєстровані відвідувачі. Це чи не єдиний безкоштовний для глядачів фестиваль такого масштабу. За три дні український Вудсток відвідує понад 10 тисяч людей, зарубіжні глядачі також полюбляють приїжджати, і половина музикантів з-за кордону.

5. Театральні постановки  та перфоменси

Музичні гурти на сцені – це не вся програма рок-фестивалю. Організатори підготували театральні постановки, перфоменси, майстер-класи, вело-екскурсії, кінопокази, запливи на човнах, посиденьки біля вогнища.

Додамо, організатор фестивалю – Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця», який проводить благодійні акції, щоб зібрати гроші для лікування та діагностики дітей. На зібрані кошти фонд закуповує медичне обладнання та безкоштовно передає у користування в обласні дитячі лікарні України. Протягом 10 років фонд зібрав більше 25 мільйонів гривень.

За матеріалами офіційного сайту фестивалю.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
25 Липня, 2016 17:18
axabnrg Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!