5 ресурсів для творчих людей

6461 0
Як зробити барвисті листівки, розвиваючі плакати, іграшкові міста, всесвіт неіснуючих тварин із помпонів, елементи інтер'єру і декору? Відповідь на ці та безліч інших запитань всі, хто шукає творчих ідей, можуть знайти на наступних ресурсах.
фото: goodwp.com, superbwallpapers.com, pinterest.com

фото: goodwp.com, superbwallpapers.com, pinterest.com

Dear Handmade Life 

На радість рукодільницям Деліла Снелл і Ніколь Стівенсон створили портал про печворк, свою пристрасть, яку поділяють сотні тисяч майстринь по всьому світу. За десять років творча пара зробила собі ім'я і тепер пожинає плоди: щодня на їхній сайт заходить кілька тисяч людей. І тут справді є що перейняти. У своєму блозі Деліла і Ніколь діляться новими ідеями, викрійками, обговорюють техніку шиття, а в щотижневому подкасті розповідають про досвід, як поставити хобі на комерційні рейки. У самих же майстринь із цим все гаразд: їхній клаптевий локомотив мчить по світу, заїжджаючи на фестивалі, ярмарки та конференції десятків країн. 

Dublirin

Ті ж ковдри, тільки в профіль: з меншим розмахом, але не меншим запалом дві українські майстрині, дві Ірини розповідають про шиття з клаптиків, печворк, квілтінг. У легкій невимушеній формі рукодільниці діляться секретами швейного мистецтва, обговорюють технологію шиття, дають поради новачкам, влаштовують виставки робіт.

Ірина Кривонос: За професією філолог, за покликанням учитель, за знаком Водолій, за захопленням «ганчірниця». Хотіла сказати «рукодільниця», але все моє рукоділля зосередилося на шитті з клаптиків тканини, так що, як не крути, а ганчірниця. Мій перший подарунок на день народження, який я запам'ятала, була дитяча швейна машинка, напевно, вона і визначила моє захоплення на все життя. Скільки себе пам'ятаю, завжди щось шила, кроїла, розпорювала і знову шила. А потім з'явився Інтернет, а з ним відкрилися можливості знайомитися з такими ж захопленими шиттям із клаптиків рукодільницями. Останнім часом із захопленням шию сумки і всякі штучки з клаптиків, які прикрашають наше життя. Шию багато, шию для себе, для подруг і для всіх, кому подобаються мої роботи.

Ірина Лукашенко: За освітою я інженер, людина суто технічна. Але рукоділля для мене завжди було потребою душі. Те, що я вмію шити, – знала завжди. Всім іншим видам рукоділля навчалася сама, за книгами. Освоївши один вид, відкладала його і займалася наступним. Але шиття і печворк були зі мною завжди. Потім шиття стало роботою, а для душі залишилися улюблені клаптики. Але ось, нарешті, настав щасливий час, коли з'явилася можливість займатися тільки клаптиками. Спочатку я займалася цим одна. Потім, завдяки інтернету, знайшла багатьох майстринь, назавжди «заражених» цією хворобою, там само познайомилася і з Ірою Кривонос.

І захотілося нам поділитися тим, чого ми навчилися самі. Захопити інших тим, чим так захоплені самі.

The Things We Do

Не блог, а справжня пігулка для натхнення. Тут ви знайдете ідеї зі створення одягу, аксесуарів, предметів інтер'єру, листівок, подарунків й інших милих штучок. Усі вони настільки чудові, що неодмінно хочеться спробувати зробити собі такі ж. Ну як можна встояти перед плетеною овечкою з великими сумними очима? Руки самі тягнуться до шпиць! Кожна ідея супроводжується зрозумілим описом і докладною фотоінструкцією, так що розбереться навіть початківець.

The Homes I Have Made

Цей сайт для тих, хто любить прикрашати своє житло, поліпшувати планування, не вдаючись до серйозного ремонту, оптимізувати житловий простір і робити милі аксесуари хенд-мейд. Тут зібрано сотні ідей, як зробити простір навколо комфортнішим і стильнішим. Кожна ідея докладно розписана, до складних речей є інструкція, а також автори сайту іноді роблять подарунок усім творчим ледарям і викладають готові шрифти для колажів, красиві етикетки для баночок та інше – вам потрібно тільки-но їх роздрукувати.

Handmade Charlotte

Гуру домового господарювання Марта Стюарт рекомендувала цей сайт, як один із кращих для рукодільниць, мам і дітей. А Марта поганого не порадить. Тут ви знайдете безліч ідей для хенд-мейд: як зробити барвисті листівки, розвиваючі плакати, іграшкові міста, всесвіт неіснуючих тварин із помпонів, елементи інтер'єру і декору. Автор блогу Рейчел Фосетт (Rachel Faucett) – мати п'ятьох дітей, яка просто не може сидіти без діла: то вона ліпить, то вона фарбує, то майструє нове панно. Слабких духом сайт здатний увігнати в депресію: і звідки тільки беруться сили у цієї матусі? Але для сильних і творчих особистостей Handmade Charlotte може стати справжньою підмогою.

Джерело: cultprostir.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!