5 тез Владики Венедикта про те, як не втратити себе

2562 0
Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ та колишній ієромонах студійського уставу Владика Венедикт (Алексійчук) зустрівся у підприємцями у Львівській бізнес-школі УКУ. На зустрічі всі спільно роздумували про те як і куди ми інвестуємо своє життя. Пропонуємо вам 5 тез про самооцінку, пошук себе і роль обставин від Владики.
фото: lvbs.com.ua

фото: lvbs.com.ua

1.       Усі ми, у більшій чи меншій мірі, маємо власне почуття меншовартості. Ми не віримо, що на щось здатні. Ми залежні від того, аби нас визнавали, а не бачимо цінності самі в собі.Будь «мертвим» до того, що тебе хвалять і до того, що тебе критикують. Якщо нам важко бути самим собою, значить нам нецікаво бути самим собою, ми не цікаві собі, бо не пізнали себе.

2.       Майте відвагу щось робити, робіть, що можете. І в житті святих були невдачі та помилки, але їхнє життя показує, як вони крок за кроком, методично правильно використовували відведений їм час.

3. І у бізнесі, і у християнському житті важлива ревність – ти мусиш «горіти».

4.       Ми потребуємо середовища, бо впливаємо одні на одних і  є цінними одні для одних. Ми є плодом обставин, у яких живемо, що читаємо, з ким спілкуємося.

5.       Не запитуйте себе, чому так сталося. Бо ми не можемо зі свого суб’єктивного погляду зрозуміти усього. Запитайте себе –  для чого це сталось: що Бог хоче мені через це сказати, чого очікує від мене у цій ситуації? Життя набирає іншого сенсу, коли бачимо Бога за усім.

За інформацією:  lvbs.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!