Вам не темно? 8 фактів про вуличне освітлення у Львові

3483 0
З березня цього року вартість нічного тарифу за світло може зрости, відтак Львову доведеться економити. Зараз у місті вуличні ліхтарі також вмикають не одразу, як стало темно, а трішки пізніше. У різний час ліхтарі запалюють в центрі та на околиці міста. Tvoemisto.tv розпитало у директора ЛКП «Львівсвітло» Олександра Лазуткіна все про вуличне освітлення у місті.
фото: ukrfoto.net

фото: ukrfoto.net

1. Опікується освітленням вулиць у Львові ЛКП «Львівсвітло». Саме вони мають добовий графік  увімкнення та вимкнення мереж зовнішнього освітлення.  Година увімкнення міняється кожні п’ять днів.

2. Зазвичай у центральній частині Львова увімкнення мереж зовнішнього освітлення відбувається раніше, ніж в інших районах міста. Різниця в часі, коли центральні вулиці вже освітлені, а  решта частина міста – ні, становить 5 хвилин.

3. Освітлення на вулицях міста можуть вмикати раніше встановленого часу залежно від погодних умов. Тоді увімкнення відбувається у межах 15 хвилин.

«Ми можемо умикати раніше – у межах 15 хвилин, залежно від погодних умов. Зазвичай у центральній частині Львова умикаємо на 10 хвилин раніше, а в інших районах – раніше на 5 хвилин», - розповідає Олександр Лазуткін

4. Зменшити тарифи, які сплачує місто за вуличне освітлення не можна. Електроенергію постачає приватна компанія «Львівобленерго» й уплинути на неї місто ніяк не може. Однак, за словами директора ЛКП «Львівсвітло» Олександра Лазуткіна, це питання обговорюється у Львові та області.

6. За додаткові хвилини освітлення тарифи підвищуються. Так, 15 хвилин додаткового увімкнення електроенергії коштуватиме місту 100 тисяч гривень щомісяця.

Читайте також: Як у Львові працює вуличне освітлення? Деталі

7. Нічний тариф за електроенергію може зрости.  З березня цього року може вступити в дію постанова НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), яка передбачає дію уночі тарифу за електроенергію з підвищеним коефіцієнтом. Тому за освітлення вулиць в нічний час доведеться платити більше.

«Якщо розраховувати «грубо», то у цьому році ми планували отримати до 14 мільйонів на електроенергію. Якщо стане чинною ця постанова, то нам потрібно буде приблизно 22 мільйони», - розповідає Олександр Лазуткін

8. Збільшувати години використання електроенергії місто не буде. У зв’язку з тим, що вартість нічного тарифу може зрости, кількість годин подачі світла у місті можуть навіть і зменшити. Пов’язано це з можливим подорожчанням нічних тарифів для міста.

Читайте також: У Львові освітлять сто пішохідних переходів

До слова, якщо ви шукаєте якісну і оригінальну лампу у свій будинок, зверніться до компанії Pikartlights. Тут ви знайдете поєднання сучасних лаконічних форм і матеріалів, які використовували майстри в давні часи. Лампи Pikartlights бездоганно впишеться в інтер’єр, додасть елегантності простору, розставить акценти та створить необхідну атмосферу. Детальніше про колекції та асортимент – на сайті Pikartlights.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!