7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

3382 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

Сitylife

У Львові заборонено використовувати феєрверки до закінчення Антитерористичної операції на сході України. Також у місті затверджено перелік заходів щодо захисту від жорстокого поводження котів. Зокрема, у Львові створять інститут опікунства над безпритульними тваринами та зобов’яжуть міську владу стерилізувати та вакцинувати котів. Також tvoemisto.tv дізналось, як отримати компенсацію за підвищення цін на компослуги.  

Економіка

У Львівській області зареєстровано 177 суб'єктів господарської діяльності, засновниками яких є фірми та громадяни Росії. Які галузі вони охоплюють і повний перелік російського бізнесу на Львівщині. Також львів'ян закликають бойкотувати російські серіали.

Крім того, Верховна Рада України ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок.

Урбаністика

У Львові в парку "Горіховий гай" почали чистити озеро. Чи не постраждають від цього качки, які живуть там, дізнавалось tvoemisto.tv. На площі Міцкевича встановили паркомат – тепер доведеться платити 4 гривні за годину. В фонтан у центрі міста запустили золотих рибок. До вересня у місті обіцяють понизити всі пішохідні переходи. А на Сихові мешканці облаштували спортивний майданчик з професійним покриттям.    

Цікавості

Експерт порадив, як не стати агентом ФСБ у Вконтактє. Яку інформацію про себе не варто вказувати у соціальних мережах та як захистити свої дані? А також колишній глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) розповів, як зробити Східну Україну вільною від російської пропаганди, чому Схід і Крим не відчувають себе повною мірою українськими, а також – про політичну роль Церкви і патріотизм.

Культура

У Львові щороку знімають кілька десятків фільмів та рекламних роликів, однак жодних прибутків від цього місто не отримує. Які найпопулярніші фільми знімали у Львові?  Львів готується до Форуму видавців – одною з гостей буде відома російська письменниця та громадська діячка Людміла Уліцкая.  У серпня в храмах Львова відбуватимуться концерти класичної музики.

Допомога військовим у Львові

У Львові за традицією столітньої давнини встановили Юрія Змієборця. Забивши цвяшок у його щит, кожен може допомогти українським військовим. Як стати волонтером або з допомагати військовим

Проекти Tvoemisto.tv

Тvoemisto.tv разом зі своїми друзями та партнерами оголошує новий фотоконкурс під назвою "Українське – це круто". Читайте правила і вигравайте – два квитки на концерт гурту "Океан Ельзи" у серпні, патріотичні футболки та подарунковий набір від D.S.

Також ми продовжуємо слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Наш минулотижневий герой дуже любить Стрий і не приховує цього ;) А фільм цього тижня – "Вартові галактики" з Він Дізілем і Бредлі Купером.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!