«Варта» зібралася йти на вибори. Що буде зі спільнотою

4552 0
Бренд «Варти» – спільноти, яку було створено під час Майдану, використають на місцевих виборах.
Фото: Ігор Зінкевич, Фейсбук

Фото: Ігор Зінкевич, Фейсбук

Засновник «Варти-1», депутат Львівської міськради фракції «Укроп» Ігор Зінкевич та депутат ЛМР із фракції «Народний контроль», керівник «Народної самооборони» Валерій Веремчук підуть на вибори під брендом нової партії – «Варта».

Читайте також: Вартовий Львова. Хто стоїть за «Вартою-1»?

Як розповів Tvoemisto.tv Ігор Зінкевич, у партії також будуть керівниця ГО «Варта700» Наталія Шелестак та голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, який неодноразово брав участь у пікетах Львівської міської ради. Інші прізвища назвати обіцяють згодом.

Найбільшу львівську спільноту у Фейсбук «Варта-1», що налічує понад 270 тисяч учасників, створили для логістики у час Майдану. З її допомогою львів’яни інформували один одного та правоохоронців про правопорушення в місті. Учасники спільноти після «Ночі гніву» допомагали забезпечувати порядок, використовуючи інтернет-рації Zello, організовували пробіги, патрулювали вулиці та допомагали на барикадах. 

Популярність «Варти» зростала також завдяки інформації про кримінальні та надзвичайні події в місті. Ігорю Зінкевичу, який тоді працював інженером-програмістом Нацполіції у Львівській області, вдавалось першим повідомляти про такі випадки. З жовтня 2019 року Ігор Зінкевич став помічником директора галереї мистецтв, 17 червня 2020 року стало відомо про створення партії «Варта». 

Читайте також: Одну з найбільших спільнот Львова у Facebook Варта1 видалили

Крім Фейсбук-спільноти є ще інформаційний ресурс із однойменною назвою. На питання, чи буде «Варта» висвітлювати діяльність нової партії, Ігор Зінкевич розповів Tvoemisto.tv, що досі ресурс висвітлював його позицію з актуальних проблем.

«Сайт висвітлював мою діяльність, тому що інші конкурентні середовища, які мають свої ЗМІ, не дають можливості розвиватися та інформувати громаду. Так, я пишу про те, що потрібно Львову, але не про те, що поміняли каналізацію чи заварили трубу, тому що це повсякденний обов’язок депутата і комунальних служб», – розповів він.

Він не приховує, що саме «Варта-1» зробила із нього депутата Львівської міськради. На вибори до Верховної Ради торік він йшов мажоритарником як  самовисуванець. Валерій Веремчук теж вважає, що запит на нову політсилу уже назрів і немає нічого дивного у тому, що це люди з різних громадських та волонтерських середовищ.

«У нас було багато спільніих реалізованих громадських, волонтерських проєктів. І в час пандемії ми організували волонтерський центр допомоги медикам», – розповів Tvoemisto.tv Валерій Веремчук.

Читайте також: Голова ЛОДА Максим Козицький очолив «Слугу народу» на Львівщині

Політики кажуть, що партію фінансуватимуть із членських внесків, що впливу олігархів чи бізнесменів не буде.

Ігор Зінкевич зізнається, що у них із Валерієм Веремчуком не завжди сходилися погляди, як і з Іваном Спринським, але важливо об’єднуватися заради вирішення проблемних питань у місті, каже депутат.

Чи стане Ігор Зінкевич лідером партії буде відомо після партійних зборів. Наразі триває її реєстрація.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня 2020 року.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!