Антидепресант по-львівськи. 3 рецепти львівського сирника

143905 0
Не секрет, що солоденьке допомагає легше перенести зміну погоди, зміни в особистому житті, а інколи – і зміни в країні. Проте мало хто знає, що випічка може бути не тільки смачною, а й корисною. Саме до таких кондитерських виробів належить сирник, який «народився» саме у Львові і є багатим на кальцій та інші корисні для нашого організму речовини. Ми пропонуємо вам три рецепти сирника, які не потребують багато часу і затрат.

1.Сирник із лимонною цедрою та родзинками (традиційний)

Інгредієнти: жирний сир (500 г), цукровий пісок (200 г) вершкове масло (130 г), яйце куряче (4 шт.), лимон (1 шт.), манна крупа (1 ст. ложка), родзинки (50 г), сметана (3 ст. ложки), какао-порошок (2 ст. ложки)

Спочатку потрібно приготувати сирну  масу:  пропустити сир через м'ясорубку або протерти через дрібне сито та збити міксером жовтки з цукром в окремій ємності. Далі додаємо манну крупу, родзинки і масло, попередньо нагріте до кімнатної температури. Теркою або гострим ножем відокремлюємо цедру лимона  і також додаємо її в нашу масу. Змішуємо інгредієнти, після чого додаємо  сир. Міксером збиваємо суміш на низькій швидкості півхвилини. В іншій ємності збиваємо білки до стану білої густої піни, після чого відправляємо її в нашу сирну масу і ретельно змішуємо ложкою.

Готуєму сирник до запікання: викладаємо сирну масу у форму і рівномірно розподіляємо її ложкою по всій довжині і ширині. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів, після чого відправляємо наш виріб на 40-60 хвилин.

Готуємо глазур: для приготування глазурі необхідно змішати в каструльці 2 столові ложки цукру з однією ложкою вершкового масла. Ставимо суміш на повільний вогонь і, весь час помішуючи, розтоплюємо вміст. Після чого додаємо 3 столові ложки сметани і ретельно змішуємо інгредієнти. Додаємо какао-порошок, постійно заважаючи вміст, доводимо його до кипіння, після чого знімаємо каструлю з вогню. Глазур використовується в гарячому вигляді.

Подаємо львівський сирник: готовий сирник необхідно охолодити і обмазати з усіх боків  глазур'ю. У такому вигляді сирник відправляємо в холодильник на 5 годин. Після чого нарізаємо на порційні шматки і подаємо до чаю.

 

2.Сирник із сушеними вишнями

Інгредієнти: сир (500 г), цукор (120 г), яйця (3 шт.), цедра 1 лимона, ванільний цукор (1 пакетик), крохмаль (1 ст.л. або можна замінити 1 ст.л.манки), куркума (0,5 чайн.л.), вишня сушена (0,5 склянки, можна замінити цукатами). Для глазурі: цукор (0,5 склянки), какао (2 ст.л.), молоко (3 ст.л.), вершкове масло (1 ст.л.).

Спосіб приготування: у блендері ретельно змішуємо сир, яйця, цукор і ванільний цукор. Якщо немає блендера, можна протерти сир через сито і змішати з вище перерахованими продуктами. Потім варто додати крохмаль, куркуму, цедру лимона і збити до однорідності. Вишню залити окропом, а через 5-10 хвилин воду злити, обсушити і додати в сирну масу. Випікаємо в прямокутній формі з використанням паперу для випічки в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів близько 50 хвилин. Готуємо глазур: змішуємо какао, цукор, молоко і варимо до загустіння, в кінці додаємо вершкове масло кімнатної температури. Після випічки сирник потрібно в формі повністю охолодити (інакше він може розвалитися). Охолоджений сирник покриваємо глазур'ю і обов'язково ставимо в холодильник на ніч.

 

3.Сирник в шоколадному тісті

Інгредієнти для сирної маси: сир кисломолочний двічі змелений на м'ясорубці або у блендері (750 г), яйця курячі (4 шт.), пудра цукрова (2/3 склянки), борошно (1 ст. ложка), крохмаль (1 ст. ложка), цукор ванільний (1 пакетик), масло вершкове (50 г) Інгредієнти для шоколадної маси: молоко (1 склянка), масло вершкове (125 г), какао (2 ст. ложки), цукор (3/4 склянки), шоколад молочний (50 г), борошно (2 склянки), розпушувач тіста (1 ч. ложка), яйця курячі (3 шт.)

Спочатку треба приготувати шоколадну масу: виливаємо молоко в каструлю, додаємо масло, какао, цукор, шоколад. Далі варто зварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню і охолодити. Тоді - просіяти борошно і порошок для випічки (розпушувач). Разом із жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.

Тоді варто братись за сирну масу: сир, жовтки, цукор-пудру, муку, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішують. Тоді білки збивають на круту піну і розділяють їх навпіл – першу половину обережно вводять в шоколад, решту – в сир.

Для випікання треба форму змастити маргарином чи маслом і вистелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці-гірки сиру (у формі квітки – центр і пелюстки довкола). Потім це зверху залити рештою шоколадної маси. Пекти при температурі 175-180 градусів близько 60 хв. Охолодити в ледь відчиненій духовці (бо якщо зразу витягнути, то сирник осяде).

За інформацією cookorama.net, gotuemo.com та cookery.com.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!