Асоціація перевізників звинувачує міськраду Львова у лобіюванні інтересів АТП-1

4189 0
Йдеться про конфлікт через зміни до маршрутної мережі: зокрема автобуси №5а та №52 віднедавна курсують за іншими схемами.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Асоціація перевізників Львівщини звинуватила ЛМР у лобіюванні інтересів комунального АТП-1. Йдеться про конфлікт через зміни до маршрутної мережі: зокрема автобуси №5а та №52 віднедавна курсують за іншими схемами, і, за словами перевізників, суттєво знижують ефективність роботи маршрутів 25, 39, 7, 53, 51 і 31.

«Чиновники ЛМР вважають, що для них закони не писані, і вони самовільно можуть робити все, що заманеться. Зокрема, не встигли впровадити новий тариф, як тут же взялися вносити зміни до маршрутної мережі, порушуючи чинні нормативи і вимоги законодавства в догоду одному підприємству. У вузькому колі міські чиновники підготували рішення і заднім числом його провели. Те, що внесені зміни в схеми руху маршрутів 52 і 5а суттєво знижують ефективність роботи маршрутів 25, 39, 7, 53, 51 і 31, нікого не хвилює. Мовляв, це ж маршрути приватних фірм – тож нехай і дають собі раду», – йдеться в повідомленні Асоціації.

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, маршрут №52, який раніше сполучав Рудно на вул. Варшавську, змінили таким чином, що він курсує на Липинського до Галицького перехрестя. Однак, щоби сполучення з Варшавською не зникло, маршрут №5а з Винників продовжили до Варшавської. 

Олег Забарило запевнив, що на маршрут №52 додали ще 7 транспортних засобів, покращили сполучення мікрорайону Городоцької і смт Рудного. У такий спосіб підсилили сполучення з Городоцькою, смт Рудно. Водночас на маршруті №5а курсує 6 одиниць транспорту і в такий спосіб підсилили сполучення з вул. Личаківською та Винниками. 

«Маємо можливість на конкурентних засадах протидіяти приміським перевізникам, які не є в нашій транспортній мережі, протиправно курсують територією міста, не перевозять пільговиків. А ми маємо перевіряємо автобуси АТП-1 щодня, вони великогабаритні, перевозить пільговиків і дотримується графіку», – говорить він.

Окрім цього, він додає, що всі схеми руху у Львові в більшій чи меншій мірі дублюються  як трамвайними, тролейбусними, так і автобусними маршрутами. 

Читайте також: У Львові курсують автобуси для переселенців. Куди можна доїхати

«Ми враховували, що кількість автобусів на напрямку Чорновола, Липинського, який тепер, як кажуть перевізники, дублюється, це 12-13% від загального обсягу тих автобусів, які дублюються у місті. Тобто, принципово ця ситуація не змінює картини. Натомість приватні перевізники заробляють кошти, тому будь-яку зміну, яку не узгоджують з ними, сприймають болісно», – зазначив він.

Нагадаємо, що у Львові змінили схеми руху автобусних маршрутів №5А і №52. За новими напрямками громадський транспорт почав курсувати з 2 червня. 

Вікторія Савіцька

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!