На Львівщині ремонтуватимуть дорогу, про яку священик зняв кліп

45531 4
На ремонт усієї дороги потрібно приблизно 60 мільйонів гривень.
ілюстративне фото: Курс

ілюстративне фото: Курс

Днями у мережі опублікували відео-кавер на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки, що у Старосамбірському районі.

Читайте також: Які дороги Львівщини відремонтують у 2019 році. Перелік

Цією дорогою користуються мешканці 11-ти сіл. Священик УГКЦ отець Роман, який служить у селах Мшанець, Галівка і Плоске, став ініціатором цього відео. Крім цього, мешканці зареєстрували петиції на сайті Кабміну та облради з вимогою капітально відремонтувати автодорогу.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло, протяжність усієї дороги становить 19 км, 16 із яких – з гравійним покриттям.

«У 2016 році ми почали ремонтувати її з асфальтованої частини. Тоді відремонтували один кілометр. Торік оновили ще 1,1 км. Цього року також плануємо роботи, але після затвердження переліку ремонтів», – каже Роман Кокотайло.

За його словами, з пропозиціями відремонтувати дорогу до області звернулася Старосамбірська райдержадміністрація та районна рада. Безпосередні роботи планують розпочати у травні-червні цього року.

«Щоб відремонтувати всю дорогу Мшанець – Стрілки, необхідно близько 60 млн гривень за умови, що буде один шар асфальтобетонного покриття», – додає Роман Кокотайло.

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

Нагадаємо, днями Львівщину відвідав прем’єр міністр України Володимир Гройсман, який, окрім іншого, проінспектував ремонт дороги Львів – Пустомити – Меденичі.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
19 Квітня, 2019 00:32
Михайло Турка Лопушанка жах а не дорога
23 Березня, 2019 15:03
Наталя Щиро дякуємо вам за підтримку! Підпишіть петиції про капремонт дороги до 11 наших сіл:
[***]s://petition.[***]/kmu/Petition/View/2156
[***]s://e-dem.in.ua/lviv-or/Petition/View/123
23 Березня, 2019 15:03
Наталя 60 мільйонів грн / 15 км = 4 млн за 1 км з одношаровим покриттям...
Минулого року п. Масляк стверджував, що потрібно 5 млн на кілометр з ДВОшаровим покриттям...
А якби щороку не розкрадали, то давним-давно дорога була б.
І зовсім не за такі захмарні гроші...
23 Березня, 2019 10:20
Марія Доброго дня!Скажіть будь-ласка коли відремонтують трасу Шегиня-Борислав?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!