Автобуси з бійцями із «Азовсталі» прибули до окупованої Оленівки

3146 0
Точна кількість евакуйованих не повідомляється.
Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя, які були евакуйовані з «Азовсталі», прибули до тимчасово окупованої Оленівки у вівторок, 17 травня. Про повідомляє Reuters.

Зазначається, що автобуси із захисниками Маріуполя супроводжували російські окупанти. Росіяни кажуть, що принаймні 256 українських військових здалися в полон, включно з 51 пораненим. Українська влада повідомляла про 264 військових, з них 53 поранених.

Читайте також: З'явилося відео евакуації важкопоранених бійців з «Азовсталі»

Наразі невідомо, що чекає на українських військових, оскільки росіяни говорили про підготовку допитів бійців полку «Азова». Також невідомо, чи лишилися в підземеллях меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі ще українські військові.

Раніше повідомлялося, що частина українських військовослужбовців, які сиділи в автобусах, не мали візуальних ознак поранення. Українське військово-політичне керівництво поки що не повідомляло, куди збираються вивозити захисників Маріуполя, які не мали поранення. Журналісти Reuters також не повідомили, куди везуть українських захисників.

Нагадаємо, що представники Міністерства оборони України заявили, що захисникам Маріуполя дали наказ зберегти життя всіх живих військовослужбовців гарнізону.  

Сьогодні, 17 травня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що з «Азовсталі» евакуювали вже понад 260 військовослужбовців. Згодом Маріупольська міська рада оприлюднила відео евакуації поранених захисників Маріуполя. Президент Володимир Зеленський вночі 16 травня пояснив, що Герої Маріуполя потрібні Україні живими, а тому за співпраці з ООН і МКЧХ вирішили евакуювати їх.

Фото REUTERS


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!