Бейбі-бокси в Україні подешевшали майже на дві тисячі гривень

4394 0
Після укладання договору з фірмою, яка укомплектовує бейбі-бокс, його вартість знизили з 5 тисяч до 3,3 тисяч гривень.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Пакунки малюка, які почали безкоштовно видавати для українських породіль із 1 вересня, подешевшали з 5 тисяч до 3 377,80 грн. Про це під час брифінгу повідомив директор офісу UNOPS Андрій Буряковський, пише УНН.

Читайте також: Що має бути в бебі-боксі від уряду

«Вдалося законтрактувати ці поставки за ціною 3 377 гривень 80 копійок за одну коробку. До цієї вартості входить, передовсім, сама коробка, її вміст, послуги упакування, пломбування й транспортування», – сказав Андрій Буряковський.

За його словами, основним постачальником компонентів для пакунку є компанія «ТК-Домашній текстиль». Її обрали у межах конкурсу серед шести підприємств. Спершу держава розрахувала на один пакунок 5 тисяч гривень, однак після укладання угоди з підрядником вдалось зекономити 33% – 180 млн гривень загалом. Зекономлені кошти зможуть направити на закупівлю додаткових бейбі-боксів на початок 2019 року. 

Читайте також: В Україні будуть компенсувати частину оплати послуг няні з бюджету

Загалом, до кінця року для українських породілей передбачили майже 115 тисяч пакунків малюка. Додамо, що видавати пакунки малюка безпосередньо у пологових будинках Львова почали з 26 вересня. До цього породіллі мали звертатися у відділи соціального захисту. 

Нагадаємо, у травні цього року уряд ухвалив пілотний проект «пакунок малюка», на який для Львівщини з держбюджету планують виділити 34,3 млн гривень. Пакунки видаватимуть безпосередньо у пологовому будинку, незалежно від матеріального стану сім’ї та кількості новонароджених, тобто один бейбі-бокс на одну дитину. До нього входитиме перший необхідний одяг та косметика для маляти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!