Більшість першокласників Львова вчитимуть англійську за британськими підручниками

4767 0
Львівські вчителі обрали автентичні підручники англійських видавництв.
фото ілюстративне: pixabay.com

фото ілюстративне: pixabay.com

Для українських першокласників Міністерство освіти і науки вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. Уже цього навчального року приблизно 75% учнів 1 класу у Львові навчатимуть за новими книжками. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

«Тепер вчителі мають право самостійно обирати, за яким підручником навчатимуться учні. Цього року наші вчителі обрали 6839 підручників англійських видавництв. Враховуючи, що цього року до 1 класу йде майже 9 тисяч дітей, то більша половина навчатимуть за підручниками видавництв Кембриджського університету та MM Publications», – повідомила Зоряна Довганик.

Читайте також: Чому дорослим не слід боятись інклюзивної освіти

Найчастіше вчителі обирали підручники авторства Герберта Пухта, Ґюнтера Ґернґрос, Пітера Льюіс-Джонс (видавництво Кембриджського університету) – 4022 примірники. На другому місці підручник авторства Х. К. Мітчела (видавництво MM Publications) – 2817. Усі підручники для першокласників йдуть з аудіосупроводом – у комплекті є диски з аудоматеріалами.

Читайте також: Освіта 3.0. Львів'янка, яка не віддасть дітей у школу

Зазначимо, що значна частина школярів Львівської області також навчатимуться за британськими підручниками. За даними департаменту освіти й науки ЛОДА, для потреб першокласників області закуплять 8814 примірників підручників Герберта Пухта, Ґюнтера Ґернґроса, Пітера Льюіс-Джонса та 7769 підручників авторства Мітчела. Для порівняння, найпопулярнішого підручника українського видавництва – авторства Оксани Карпюк – замовили 9787 примірників.

Читайте також: Як можна завантажити підручники в інтернеті?

Раніше, Міністерство освіти й науки України повідомило, що цього року для першокласників вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. Макети відповідних підручників набрали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!