Біля Франкового університету хочуть облаштувати інсталяцію «Колесо білки». Фото

1676 0
Інсталяція «Колесо білки» – це точка, яка зупинить і змусить подумати про свій життєвий рух, кажуть ініціатори проєкту.
Фото: UkrMedia

Фото: UkrMedia

У Львові планують встановити інтерактивні інсталяції біля трьох університетів – ЛНУ ім.Івана Франка, Львівської політехніки, УКУ та Центру Климентія Шептицького. Відкриття першої інсталяції заплановане на 17 листопада у парку імені Івана Франка у межах проєкту Львіського кластеру освіти «Фрагменти». 

Читайте також: Львів'ян запрошують на онлайн концерт, аби зібрати гроші на галерею в Палаці Хоткевича

Біля університету ім. Івана Франка планують встановити «Колесо білки». Крім цього, у планах команди є інсталяції «Код Шептицького» біля Українського Католицького Університету та «Метод 6-ти капелюхів» біля Центру Климентія Шептицького. 

«Завдяки цьому фрагменту ми хочемо візуалізувати філософію руху, слоган якого «Зупинись. Подумай». Кожного дня ми поспішаємо і не звертаємо уваги, куди і яка мета такої надмірної зайнятості. Власне, інсталяція «Колесо білки» – це точка, яка своїм виглядом зупинить Вас і змусить подумати про свій життєвий рух», – розповів учасник проєкту, співзасновник Hochu rayu Віталій Кирилів.

Для того, щоб втілити проєкт у життя, ініціатори оголосили спільнокошт. Потрібно зібрати 166 тис 670 грн. За умови, якщо кошти зберуть, Міжнародний Фонд «Відродження» зробить свій внесок у розмірі 147 тисяч гривень. Долучитися до кампанії збору грошей можна за посиланням.

Ідеями нових фрагментів та контактів митців та урбаністів можна ділитися на сторінці Львівського кластеру розвитку освіти та креативності у Фейсбук. 

Довідка

Фрагменти – це проєкт Львіського кластеру освіти, який просуває можливість співпраці освітніх закладів з іншими партнерами, не лише освітніми. Завдяки трансформації навколишнього середовища вони хочуть змінити спосіб мислення академічної спільноти. Ініціаторами та учасниками «Фрагментів» є Михайло Будурович, автор проєкту, Віталій Кирилів співзасновник дизайн-бюро Hochu rayu та Остап Мачинський, аналітик Кластеру. Вони хочуть сформувати нове творче середовище Львова, залучивши навчальні та культурні заклади міста. 



+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!