На будівництво готелю біля Парку культури проведуть архітектурний конкурс

2018 1
Також забудовник має провести археологічні дослідження та спорудити капличку.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

На будівництво готелю біля Парку культури проведуть архітектурний конкурс. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 22 листопада, на виконкомі Львівської міськради. 

Граничну висоту 72 метри для готелю, який збираються будувати на Лижв’ярській, 1, не погодили, її залишили попередньою — 34 м. Також забудовник повинен буде провести археологічні дослідження та спорудити капличку. Йморівно, тому, що будівництво буде на території колишнього Стрийського цвинтаря, де хоронили людей ще з кінця XIX століття.

Читайте також: Як може 72-метровий готель у парку культури на панорамі Львова. Візуалізація

Перед цим забудовник ТОВ «Парк Спейс» має провести архітектурний конкурс, повідомити про наміри будівництва ЮНЕСКО, а також розробити й погодити паспорт кольорового опорядження фасаду.

Земельну ділянку на вулиці Лижв’ярській, 1, між Стрийським парком та Парком культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького купило ТзОВ «Апартготель» за 18 млн грн, а у 2016 році компанія отримала містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівель на цій ділянці з пристосуванням під готель. 

ТОВ «Парк Спейс» стало власником ділянки на Лижв’ярській, 1 у листопаді торік. Ще 23 липня ця компанія називалася ТОВ «Авалон Сервіс-Комфорт», а заснували її лише минулого липня ТОВ «Авалон Інкомпані» та АТ ЗНВКІФ «Адамант».

Навесні цього року міський голова Львова під час виконкому сказав, що у Парку культури планують збудувати готель всесвітньої мережі Hilton. Згодом нові власники ділянки звернулися до виконкому з проханням внести зміни до рішення, замінивши гранично допустиму висоту на 72 м, що спровокувало обурення серед мешканців.

Читайте також: Спочатку межі парку, потім готель. Чи буде у Львові Hilton та до чого тут ЮНЕСКО

Забудовник неодноразово намагався внести зміни до рішення виконкому, втім під час одного з останніх засідань виконкому компанії запропонували провести міжнародний архітектурний конкурс. Днями петиція про скасування містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю набрала необхідні 500 голосів. За процедурою її мають розглянути депутати ЛМР.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
22 Листопада, 2019 13:36
... спорудити капличку? капличку?!
зовсiм подурiли язичники херовi
бидло сiльське, в себе бiля стайнi i сральника каплички будуйте...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!