Біля підніжжя гори Парашка на Львівщині відкрили туристичний екопункт

3278 0
Його збудували за 295 тисяч гривень.
Фото: Юрій Бучко

Фото: Юрій Бучко

Неподалік підніжжя Парашки зі сторони Сколе облаштували туристичний пункт «Дубравка». Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Читайте також: Ворота у гори. Фоторепортаж із історичної гори Львівщини

Рекреаційна зона, за його словами, розрахована на 50 осіб. На території спорудили альтанки у бойківському стилі, облаштували автостоянку, встановили столи із лавами, а також місця для збору сміття.

Екопункт розташований на перетині трьох туристичних маршрутів: на гору Парашка, Перехресна і урочища «Альтана». Тут туристи зможуть відпочити і отримати безкоштовну консультацію фахівця про мандрівки та екостежки.

Вартість будівництва екологічного пункту «Дубравка» – 295 тисяч гривень. Його збудували у межах проекту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща -Білорусь- Україна 2014 -2020» при співфінансуванні з обласного бюджету.

Читайте також: Як виглядає Палац Гредлів, в якому відкриють туристичний центр Карпат

Нагадаємо, що зараз активно тривають роботи з облаштування 144 кілометрів нових екостежок на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди». На розвиток парку виділили цього року понад мільйон гривень. Наступного року у Сколе планують відкрити туристично-інформаційний центр у Палаці Гредлів – пам’ятці архітектури місцевого значення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!