Біля Сихова на річці Зубра може з’явитись громадський простір і велопроменад

8655 0
Міська влада розглядає ідею ревіталізації території, прилеглої до вулиці Хоткевича та гуртового ринку «Шувар».

Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради розглядає ідеї ревіталізації долини річки Зубра та створення громадського простору на місці, зайнятому автостоянкою на вулиці Хоткевича. Про це голова управління Юліан Чаплінський сказав під час зустрічі «Водойми Львова: приховані можливості», організованої Інститутом міста у Lviv Film Center.

«Є ідея зробити громадський простір на Зубрі біля вулиці Хоткевичана місці, де зараз автостоянка, – сказав Юліан Чаплінський. – А вздовж русла річки зробити пішохідно-велосипедний променад. Ним мешканці сіл, що лежать на південь від Сихова, могли б потрапляти на ринок. На жаль, там багато самозахоплень, але ми розглядаємо такі ідеї. До того ж, у Зубру скидає дощову воду стадіон “Арена Львів” – цей ресурс також можна використати».


За словами Юліана Чаплінського, нагодою для переосмислення території вздовж Зубри, що витікає з-під землі на перехресті вулиць Хоткевича та Хуторівки, є звернення ринку «Шувар» до міської влади з проханням дозволити будівництво нових приміщень на вільних територіях. 

Детальніше читайте тут: Не лише Полтва. Львів міг би бути містом 400 озер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!