Біля залізничного вокзалу у Львові пропонують збудувати медіатеку і закласти сквери. Візуалізація

4582 0
Українські та австрійські студенти-архітектори розробили проекти оновлення кварталів біля головного вокзалу і території військового містечка між Шевченка та Городоцькою.
Фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

Фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

Як розповів журналістам начальник управління архітектури та урбаністики, студенти Львівської політехніки й Віденського технологічного університету з початку року розробляли проекти, які демонстрували нові підходи до майбутнього розвитку цих територій.

Читайте також: Як зміниться площа Двірцева у Львові. 7 фактів. Візуалізація

«Ми вирішили зробити експеримент, щоби уникнути помилок в майбутньому. Ми залучили колег з Віденського технічного університету, бо у Відні мають великий досвід перетворень, зокрема, і транспортних вузів та артерій», – наголосив головний архітектор Львова.

Зокрема, один з проектів передбачає побудову в районі головного вокзалу та вулиці Чернівецької медіатеки і закладення двох скверів.

«Дуже класний проект австрійських колег по привокзальному вузлу, де в центрі з’являється медіатека і два сквери , бо Залізничний район має дуже велику проблему із зеленню», – розповів Юліан Чаплінський.

Ще один проект оновлення цього району передбачає перенесення приміського вокзалу ближче до головного, за рахунок чого з’явиться чималий простір для комерційної забудови.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери. Візуалізація

Натомість на територію військової частини пропонують перенести адміністративний вузол міста вкупі з військовим та громадським простором. Інший проект передбачає в центрі цієї ділянки базар делікатесів разом з житлом та адміністративними спорудами.

Юліан Чаплінський наголосив, що ці проекти можуть стати основою для дискусій на містобудівній раді щодо розвитку згаданих територій, можуть в майбутньому подаватися на конкурси, які оголосить міська влада Львова.

З проектами в будівлі міської ради на площі Ринок і з ними можна буде ознайомитися упродовж кількох наступних тижнів.

Тарас Базюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!