Бізнес-школа УКУ. 7 років, 7 унікальних проектів

3699 0
13 лютого Львівська бізнес-школа УКУ відзначатиме сім років з часу заснування. LvBS - унікальний симбіоз бізнес-школи та католицького університету (єдиного для усього пост-радянського простору, але поширеного для західного світу бізнес-освіти). Tvoemisto.tv розповість про сім унікальних проектів LvBS, які вдалось втілити за ці сім років.

Дискусійний клуб Бізнес Credo

У 2011 році Львівська бізнес-школа УКУ започаткувала проект «Бізнес Credo», щоб створити майданчик для спілкування бізнесу з провідними мислителями та лідерами суспільної думки в українському і міжнародному середовищах. Зустрічі проходять в Києві

у форматі «businesstalk». Таким чином, школа започаткувала активний діалог для взаємодії бізнесу та суспільства, у тривалішій перспективі ми сподіваємося підсилити роль бізнесу у розвитку ключових суспільних процесів в країні.

Гостями зустрічей «Бізнес Credo» стали: президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк , відомий польський режисер Кшиштоф Зануссі, український правозахисник, публіцист Мирослав Маринович, Блаженніший Любомир Гузар, відомий науковець та історик Ярослав Грицак, видавець і поет Іван Малкович, видатний сучасний український публіцист та літературознавець Євген Сверстюк, громадський діяч та український підприємець Валерій Пекар.

 

Азійський центр

Азійський регіон за динамікою розвитку економіки та ринків домінує серед інших регіонів світу. Саме тому LvBS заснувала Азійський центр, мета якого підсилити і популяризувати серед української бізнес-спільноти економічні вчення та практики Азійського регіону. Щороку школа організовує міжнародний навчальний бізнес-тур в одну із країн Азійського регіону для управлінців та учасників програми KEMBA . Це дає можливість почути з перших уст про особливості роботи провідних національних та міжнародних компаній у Китаї, познайомитись з підприємцями і викладачами, прослухати курси про особливості ведення міжнародного бізнесу в Китаї, Тихоокеанському регіоні та Азії у одній з кращих бізнес-шкіл в Азії. З 2015 року Азійський центр LvBS спільно Українською асоціацією Шанхаю розпочали видання першого бізнес-вісника Азійсько-Тихоокеанського регіону «Бізнес Сходу»

 

Дослідження цінностей Майдану

Під час Майдану Львівська бізнес-школа спільно з компанією pro.mova організували соціальний проект-дослідження цінностей Майдану «Україна післязавтра». Мета проекту –  дослідити рівень готовності українців втілювати зміни у повсякденному житті та рівень розуміння того, що зміни будуть тривалими і складними. Завдяки волонтерам вдалось опитати майже півтори тисячі людей з усіх областей України безпосередньо на Майдані, а також більше трьох тисяч респондентів у онлайні. Стислі висновки дослідження цінностей Майдану:

- Загалом респонденти погоджуються з більшістю європейських принципів, однак, з показниками, що стосуються сфери «Верховенство права / Правосуддя» респонденти погоджувалися найменше та були найменше готові їх дотримуватися

- Загалом, рівень декларативного погодження із європейськими принципами є вищим, у порівнянні з готовністю їхнього дотримання у власних діях

- Респонденти демонструють схильність до патерналізму. Вищий рівень патерналізму спостерігається у питаннях, що стосуються державного забезпечення добробуту громадян (опіки з боку держави), менший – у питаннях, що стосуються готовності до непопулярних реформ та орієнтації на одного сильного лідера.

За підсумками дослідження, у Львівські бізнес-школі відбулась дискусія за участі експертів. Як побороти патерналізм і сформувати таку систему, де б люди жили за чіткими правилами читайте у матеріаліза підсумками дискусії.

Леся Оробець, народний депутат України прокоментувала результати дослідження і озвучила три європейські цінності, які,на її думку, здатні змінити українців як націю: працювати на результат і на совість, винагороджувати результат, виховувати в собі здатність довготермінового планування.

 

Good Governance: інноваційні підходи до державної служби

Програма інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» була створена в Українському католицькому університеті, щоб підготувати нову хвилю управлінців для державних структур, які матимуть інновативне мислення, розумітимуть, як можна впроваджувати зміни в кризових сучасних умовах в державних органах і практикуватимуть етичні принципи та цінності на користь спільноти. Випускниками програми у 2014 році уже стали 45 управлінців. «Good Governance» − це перша програма такого рівня в Україні. Розробляючи її, організатори відштовхувались від програм, які реалізовують у кращих бізнес-школах світу, зокрема у HarvardKennedySchool. Проте навчальні теми підбирали фокусуючись на тих питаннях, які є актуальними для України. Іванна Гаврилко, випускниця «Good Governance», начальник відділу енергоменеджменту департаменту економічної політики Львівської міської ради. Пішла на держслужбу після закінчення програми на запрошення відділу кадрів Львівської міської ради

«Під час навчання ми багато говорили про необхідність реформ, що без змін революція пройде безслідно. Тому я вирішила прийняти запрошення, і тепер впроваджую зміни у сфері енергоменеджменту міста. Це непросто, особливо, коли тобі ледь не щодня кажуть: “Так не можна”, “В нас так не прийнято”. Але я ж знаю і розумію, що зміни необхідні і їх требавпроваджувати».

 

Reflexio: знайти внутрішні сили для руху вперед

Відкинути термінове, для того, щоб замислитись про важливе – програму на перетині  бізнесового, філософського та гуманітарного просторів LvBSзапочаткувала влітку 2013 року. Зупинитись на кілька днів, де у тиші монастиря, управлінець має нагоду замислитися над завжди актуальними питаннями лідерства, моралі, цінностей, відповідальності, довіри. Духовні отці, лідери суспільної думки, митці, успішні управлінці – спілкування з ними дає  можливість ви кристалізувати для себе справжні пріоритети ефективного лідерства. Це чудова нагода для відновлення внутрішніх сил та віднайдення нових смислів, щоб рухатися вперед.

 

 

Ideas Lab – мрій сміливо!

Безкоштовні зустрічі в Лабораторії ідей – соціальна ініціатива LvBS, щоб допомагати молодим людям здобути знання та навички, потрібні для старту власного бізнесу. Майстер-класи з цікавими й успішними людьми, експертами з різних галузей, креш-тести власних ідей. Саме тут формуєтьсяспільнота молодих і талановитих підприємців, які хочуть змінювати країну на краще. У 2014 році у LvBSвідбулось 15 заходів для молодих підприємців за участі кращих експертів з Канади, США, Китаю, України, Великобританії, Норвегії. Коло прихильників Лабораторії ідей сьогодні налічує понад 500 осіб. LvBS також пропонує використовувати безкоштовний он-лайн-інструмент для побудови власної бізнес-моделі на сайті ideas-lab.com.ua.

Перша у Східній Європі програма для ІТ-фахівців

Львівська бізнес-школа спільно Львівським Кластером ІТБПзапочаткувала першу програму магістерського рівня у Східній Європі з управління технологіями. MS inTechnologyManagement розроблена для керівників середньої та вищої ланки, що працюють із технологіями та прагнуть поглибити свої знання в галузі управління, краще зрозуміти бізнес і стратегії його розвитку, розвинути навички міжособистісного спілкування й бізнес-комунікацій через технологічні інновації.

Програма завоювала Всеукраїнську незалежну нагороду «IT Awards 2014» у галузі ІТ-освіти.Також MS inTechnologyManagementLvBSвиступила співорганізатором міжнародної конференції UkraineTechGem (Сан-Франциско, США). Захід став місцем зустрічі американських гігантів технологічного бізнесу із колегами з України для обговорення перспектив розвитку ІТ-індустрії, зокрема за допомогою якісної освіти.

Андрій Ганкевич, голова наглядової ради Львівського кластера ІТБП

"Україна відома своєю сильною системою освіти, яка виховує одні з кращих світових інженерних талантів. Причиною того, що Україна все ще не випередила решту країн на глобальному ІТ-ринку є відсутність якісного, технічного керівництва. Десятиліттями ІТ-компанії ставили собі за мету розвинути та навчити своїх працівників до рівня керівників, і тому повільно здобували вищі позиції на ІТ-ринку. MSc inTechnologyManagement Львівської бізес-школи допоможе заповнити цю прогалину, надаючи платформу, на якій виросте наступне покоління управлінців світового рівня для глобальної ІТ-арени ".

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!