В інтернеті запрацювала благодійна онлайн-барахолка. Як долучитись?

2812 0
«В Україні є багато проблем, які потребуюсь допомоги саме суспільства. А у наших шафах зберігається маса речей, які нам уже ніколи не стануть в нагоді», – саме за таким принципом вирішили діяти організатори благодійної торгової платформи «Мурахи», де всі бажаючі можуть продати непотрібні їм речі, а отримані кошти будуть відправлені на підтримку важкохворих дітей чи обороноздатність української армії.
Фото: murahy.com

Фото: murahy.com

Проект розпочав свою роботу ще в 2014 році. Та 4 листопада 2015 платформа запрацювала в повноцінному режимі.

Принцип її роботи доволі простий, все здійснюється за принципом сайту оголошень. Для цього слід зареєструватися на сайті «Мурахи» та виставити на продаж ту річ, яку ви бажаєте продати. Продати можна будь-що, окрім великогабаритних речей, а також те, що заборонено українським законодавством. Вартість кожної речі встановлює продавець Людина, яка хоче її купити, теж повинна бути зареєстрована на сайті. На сайті всі речі класифіковані за групами («Дитячий світ», «Електроніка», «Мода і стиль», «Хобі, відпочинок» тощо).

Речі пересилаються за допомогою «Нової пошти».

Всі виручені від такого продажу речі йдуть на потреби благодійних фондів, які займаються підтримкою потребуючих. Серед них Волонтерський проект «Повернись живим», «Центр допомоги пораненим», БО МБФ «Кожен Може», БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб», БО «Благодійний фонд «Щаслива лапа».

 

Ініціатором проекту виступив Дмитро Федоренко. Така ідея в нього виникла коли він вирішив замовити собі шафу для непотрібних речей, але зрозумів, що краще ці речі використати з користю.

«За останній рік волонтерство, в будь-якому його прояві,  стало невід’ємною частиною мого життя. Спочатку Майдан, потім військові дії на Сході… Україна перетворилася на мурашник, де проявилися високий рівень комунікації, самоорганізації, згуртованості. Поодинці ми слабкі, але разом – сила. Саме тому асоціація з мурахами: активними, трудящими  і організованими.  Ідея виникла раптово, коли купував шафу для непотребу, який займає досить багато вільного місця. У кожному з нас живе свій плюшкін, я зрозумів, що на цьому можна зіграти», – розповів Дмитро Федоренко.

Зараз над проектом працює близько 50 волонтерів.

Поки «Мурахи» реалізуються як модель барахолки, але в процесі розробки також функціонал для бізнесу, за допомогою якого інтернет-магазини зможуть робити благодійні акції на платформі.

«Скоріш за все, це буде для малого та середнього бізнесу. Для них це піар, а для нас допомога», – розповів засновник проекту.

Станом на 5 листопада на сайті розміщено понад 350 речей, і за цей час зібрано понад 11 тис. грн.

За даними Platforma, ain.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!