Борис Ґудзяк про необхідність вміти слухати, любити та сміятися

9591 0
Владика Борис (Ґудзяк), єпископ УГКЦ та президент УКУ розповів про те, чому українцям важливо навчитися слухати ближніх, який потенціал перед нами відкриває почуття любові та чому потрібно сміятися

Слухати

Я переконуюся, що в політиці та суспільстві часто бракує вміння слухати. Дуже багато чого відбувається, коли ми вміємо слухати ближнього. Наше слухання може спонукати до спілкування.

Лідер який слухає, перш за все багато вчиться.

Читайте також: Борис Ґудзяк про Україну, гідність росіян та майбутнє

Слухання – це не лише звук або слова, а сприйняття, споглядання, вміння бачити і чекати. Це творчий, активний процес, який вимагає зусиль. Сучасне життя нас постійно жене, а слухання сповільняє темп. Воно допомагає розставляти пріоритети.

Зверніть увагу на те, як ви слухаєте. Що ви чуєте? Які шуми звучать в голові, душі, емоціях? Слухати потрібно вибірково, оскільки навколо багато шуму. Потрібно вміти налаштовувати своє слухання на те, що потрібно почути.

Ісус не мав кризи ідентичності. Він не боявся, міг терпіти, бути рішучим. Він знав ким Він є. Він чув ким Він є. Наша тотожність надана Богом.

Майдан боровся за те щоб країна визнала те, що є святим – гідність людини. Ніхто не має права її топтати.

Читайте також: Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

Одного разу Тарас Прохасько зробив зі мною довге інтерв’ю. Його спосіб слухання зініціював до відкриття в мені таких потаємних питань, над якими я довго не думав, може навіть з дитинства. Він наче змусив мене сягнути по таку забуту скриньку, звідки я дістав йому перлинку.

Любити

Лідер, який любить своїх людей дає їм велику силу, і вони готові йти на велику жертву за ним.

Ми всі потребуємо бути любленими. Коли ти чуєшся любленим, твій потенціал розквітає.

Читайте також: 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі і вміння слухати

Лідер, що вміє дякувати своїм співпрацівникам та вибачатися – будує стосунки в команді. Тоді член команди відчуває себе цінним.

Сміятися

Важливо сміятися. Перше за все з себе.

Про це владика Борис (Ґудзяк) говорив під час зустріч з громадськими активістами та лідерами, які навчаються на програмі «Управління неприбутковими організаціями» в Інституті лідерства та управління УКУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!