Броньовані «швидкі» для зони АТО може робити львівський «Електрон»

2966 0
Концерн «Електрон» у Львові може виготовляти броньовані карети швидкої медичної допомоги, які потрібні у зоні АТО.
Фото: vmr.gov.ua

Фото: vmr.gov.ua

У кожній батальйонно-тактичній групі, де є медичний підрозділ, має бути бодай одна броньована «швидка допомога». У львівських військових немає жодної такої машини. У «Нацгвардії» є чотири, про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, пише ZAXID.NET.

За його словами, багато розробок є в «Укроборонпромі», але з об’єктивних причин (пан Гайда їх не назвав, – ред.) їх не можуть використати. Такі автомобілі може виробляти харківський бронетанковий завод у вигляді БТР-4, а також львівська корпорація «Електрон».

«Електрон» на сьогодні може виготовляти повнопривідний санітарний автомобіль на чотири місця, складових і Росії, і Італії: двигуни, ходова тощо. Такий автомобіль задовольнив би військову ланку. Наскільки знаю, в наших групах медиків, а їх є сім на Сході, – немає жодної броньованої «швидкої допомоги», – сказав Іван Гайда.

«Електрон» має сертифікат на виготовлення трьохосьової броньованої карети швидкої медичної допомоги. Відповідні матеріали на серійне замовлення та виробництво корпорація надіслала в Міноборони, Міністерство внутрішніх справ та Кабмін. І тепер чекає їхнього рішення.

Готова до експлуатації в підприємства двохосьова машина, але без броні. Її орієнтовна вартість 500-700 тис. грн.

«Депутатська колегія прийняла рішення купити в нас машину з тим, щоб ми зі свого боку зробили її нижчою в ціні. Ми готові і 100, і 150, і 170 тис. грн взяти на свої плечі. Але зараз це все затихло», – розповів президент корпорації «Електрон» Юрій Бубес.

Електронівські «швидкі» повністю забезпечені медичним обладнанням, зокрема кардіологічним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!