Політична реклама

Бруно Шульца на Львівщині вшанують факельною ходою

1536 0
26-30 травня у Дрогобичі біля Львова пройде шостий фестиваль імені відомого письменника Бруно Шульца. У програмі святкування запланований факельний похід місцями Бруно Шульца з читанням фрагментів з його поетичної прози.
Бруно Шульц, фото: intoclassics.net

Бруно Шульц, фото: intoclassics.net

Про це tvoemisto.tv повідомили у Польському інституті у Києві.

Шостий фестиваль складатиметься з мистецьких, літературних та наукових подій. Зокрема 26 травня, у понеділок, у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Юрія Дрогобича про йде відкриття фестивалю та інавгураційні лекції. Їх прочитають Юрій Андрухович – «У старих помешканнях бувають кімнати … : Бруно-Шульцові версії простору»– та Кшиштоф Варґа – «Мої Шульцівські перверзії».

27 травня у Дрогобичі пройде Міжнародна наукова конференція «Бруно Шульц: тексти і контексти».

Також заплановані авторські зустрічі з письменниками: Ольгою Токарчук, Богданом Задурою, Ігорем Бєловим, Даніелем Одією, Тарасом Прохаськом, Олександром Бойченком, воркшоп «Суспільно-історичні доповнення до біографії й епохи Бруно Шульца».

29 травня, у четвер, о 22:30 розпочнеться факельний похід місцями Бруно Шульца.

Завершиться фестиваль 30 травня, у п’ятницю, концертом Сергія Жадана і «Собак в Космосі» та гурту «Запаска».

Довідка:

Бруно Шульц – польський письменник та художник єврейського походження із Дрогобича, писав польською та німецькою мовами. Літературні критики ставлять книжки Бруно Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!