Будівельні майданчики Львова почали перевіряти на безпечність

2080 0
Загалом планують проінспектувати близько 150 будмайданчиків.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Будівельні майданчики у Львові почали перевіряти на безпечність. Це пов’язано з тим, що на Сихові під час будівництва одного з хмарочосів у вересні впав будівельний кран. Під час інциденту тоді постраждала водійка крану.

До спецкомісії увійшли представники департаменту містобудування, ДАБІ, управління держпраці області та голови райадміністрацій міста. Загалом планують проінспектувати близько 150 будмайданчиків.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомир Зубач, таким чином забудовників хочуть не налякати чи стягнути якомога більше штрафів, а запобігти нещасним випадкам на будівництві.

Під час першого виїзду комісія обстежила будівництво житлового кварталу на Замарстинівській, 170.

За словами заступника начальника управління Головного управління держпраці у Львівській області Івана Мечержака, ризиків, які би несли явну загрозу будівельникам, під час короткої візуальної інспекції не зафіксували. Утім виявили низку дрібніших порушень.

«На будівельному майданчику важлива кожна дрібниця, навіть відсутність спецодягу. Якщо нема спецодягу – значить нема взуття, а взуття має бути таке, щоб людина не проколола собі ногу, зі вставками металічними. На майданчику все повинно враховуватись», – зазначив Іван Мечержак.

За результатами виїзду складуть протокол з усіма зауваженнями і передадуть його забудовникові, аби той міг усунути всі порушення.

До кінця березня комісія має проінспектувати всі будмайданчики, де ведуть активні роботи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!