Будівництво масштабного IT-парку у Львові розпочнуть восени. Фото

19342 0
Проект за масштабом ще не має аналогів в Україні, і його вже називають львівською «кремнієвою долиною».

Про це повідомили резиденти та інвестори під час презентації проекту. На виконання першої фази будівництва знадобиться 95 млн євро, повідомила інвестиційна менеджерка проекту Ольга Мандзюк. 
 
«Ми плануємо, що перший трактор сюди прийде восени, і ми розпочнемо будівельні роботи. Будівництво відбувається у дві фази. IT-компанії отримають одразу шість восьмиповерхових будівель, які мають загальну орендну площу приблизно 70  тис. квадратних метрів, великий функціональний центр, що включатиме сервіси, гральну зону, шопінг і великий фітнес-зал, а також дитячий садочок. Це дуже важлива складова, оскільки кожна ІТ-сім’я має дві або три дитини», — розповіла Ольга Мандзюк.
 
Першу чергу будівництва планують завершити за 2,5 — 3 роки, а загалому будівництво розраховане на 7-10 років. Парк розташується в районі вулиць Чмоли, Стрийської і Козельницької. Схожими до цього проекту називають Unit в Києві. Там перебудовували промисловий район, а львівський проект повністю оснований на новобудовах, уточнила начальниця управління інвестицій ЛМР Ольга Сивак. 
 
 
 
«Я думаю, що цей проект  це початок креативного класу і креативної економіки для Львова. Я впевнений, що в цьому місці буде створено креативне середовище, інноваційний полігон і будуть з’являтися надзвичайні стартапи та унікальний український продукт», — сказав один із резидентів парку, віце-президент SoftServe Олег Денис. 
 
 
Інвестором і девелопером проекту виступає директор ТзОВ «Галерея Центр», власник «Форум Львів» Володимир Женчак. Для будівництва також планують залучати кредити ЄБРР та Європейського інвестиційного банку, з якими тривають переговори. 
 
 
Нагадаємо, проект передбачає будівницто комплексу офісів для ІT-компаній, великий торговий центр з конференц-холом, готель та університет. Резидентами стануть львівські ІТ-компанії та інноваційні лабораторії. 
 
Зоя Красовська
фото авторки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!