Будівництво трамваю на Сихів затримується через старий колектор

4222 0
У Львові завершують роботи по прокладанню дорожньої основи для трамваю на Сихів на ділянці від мікрорайону Санта Барбара до сихівського моста. На цій ділянці залишилося покласти плиту і рейки. Однак роботи затримуються через будівництво нового колектора, що не було передбачено в проекті. Також досі невідомо рейками чийого виробництва їздитиме трамвай.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Старий колектор, який виводить стоки із Сихова, повністю зруйнований, тож на цьому місці прокладати колію неможливо. Новий колектор побудують на ділянці від вул. Угорської до вул. Липова Алея, розповів tvoemisto.tv директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Для будівництва потрібен, як мінімум, рік. Наразі триває процес погодження з Європейським банком для отримання нової суми дофінансування, так як новий колектор не був передбачений проектом.

«Після того, як ми почали працювати, «Львівводоканал» дослідив колектор і виявилося, що він не підлягає реконструкції, треба будувати новий. Цього року ми можемо почати будівництво, але оскільки це процес досить довгий, мінімум рік ще треба буде з ним працювати. Роботи з прокладання колії можна проводити паралельно. До холодів плануємо завершити дорожню основу і, якщо буде можливість, почати роботи по вул. Стуса», - розповів Олег Береза.

Окрім того, він зазначив, що наразі досі невідомо на рейках чийого виробництва їздитиме трамвай.

«На сьогодні є вибір між двома рейками - австрійськими і чеськими. Чеські дорожчі і, відповідно, тягнуть здорожчання проекту, і це теж треба погодити з Європейським банком. Австрійські рейки відповідають вартості проекту, але мусять бути закріплені на плитах, які є дорожчими, ніж передбачено, оскільки у них основа ширша на 3 см і це за собою тягне зміну систем кріплення», - пояснив директор ЛКП «Львівавтодор».

На запитання, чи поїде перший трамвай на Сихів до наступної зими, Олег Береза відповів, що все залежатиме від того, коли розпочнуть роботи з колектором: «Якщо розпочнемо раніше, є всі шанси, що до наступної зими поїде перший трамвай», - підсумував він. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!