Львівська облрада знайшла гроші на доплати медикам швидкої допомоги

7096 0
Також з 1 березня доплати нарахують працівникам дошкільної освіти області.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

Учора, 5 березня, відбулось засідання бюджетної комісії Львівської облради. Депутати внесли зміни до бюджету області на 2019 рік на 673,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Ці кошти – залишки від минулорічних субвенцій, а також вільні залишки спецфонду.

Передусім гроші витрачатимуть на доплати до заробітної плати для працівників екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і для працівників дошкільної освіти. Нагадаємо, у лютому медики погрожували італійським страйком, якщо керівництво області не виконає низку їхніх вимог, серед, яких, зокрема, і доплати.

Раніше повідомлялось, що пропонується лікарям швидкої допомоги доплачувати до зарплати 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис. грн, а водіям та медсестрам – по 2,5 тис. грн. Керівниця Департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак казала, що на це потрібно знайти в бюджеті щонайменше 80 млн грн. Рішення про доплати тепер має затвердити сесія ЛОР, засідання якої заплановане на 12 березня.

Читайте також: Що планують змінити у швидкій допомозі Львівщини. Деталі

Також в бюджеті передбачили кошти на підтримку стартапів для учасників ООС (АТО), на одноразову адресну допомогу у 2019 році ветеранам УПА, політв’язням і репресованим, на дофінансування програми «Питна вода» та програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини.

Члени комісії підтримали ініціативу щодо збільшення фінансування Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у розмірі 5 млн грн. Цей фінансовий ресурс планують спрямувати переважно на пріоритет «Школи», який цьогоріч виявився надзвичайно активним.

Окрім того, гроші витрачатимуть на завершення будівництва шкіл, садочків та інших соціально-культурних об’єктів в області – у переліку є близько 100 таких будівництв.

«Також передбачили 10 млн грн для пологового відділення Львівської обласної лікарні, що вже 2 роки не працює», – розповів голова бюджетної комісії ЛОР Олег Домчак.

Розподіл коштів 12 березня затверджуватиме сесія ЛОР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!