Стало відомо, які медзаклади на Львівщині продовжать лікувати хворих із Covid-19

2246 0
У резерві як «ковідні» залишать великі госпітальні бази, які можуть одночасно надати допомогу понад 150 хворим.
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

Через зменшення хворих із Covid-19 у Львівській області у частині опорних лікарень згорнуть ковідні ліжка і вони повернуться до звичного режиму роботи. Львівська ОДА вже подала свої пропозиції на розгляд у Київ. Остаточне рішення має ухвалити Міністерство охорони здоров'я. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Читайте також: На Львівщині згорнуть половину Сovid-відділень

За його словами, у резерві як «ковідні» залишать великі госпітальні бази, які можуть одночасно надати допомогу понад 150 хворим. Йдеться про Львівську лікарню швидкої медичної допомоги, Центр легеневого здоров'я, обласну інфекційну лікарня, дитячу лікарню ОХМАТДИТ, обласний військовий госпіталь у Винниках. Залишать також кілька лікарень у районах – зокрема, у Кам'янці, Сокалі, Стебнику, Стрию, Жидачеві, Перемишлянах, Пустомитах і Рудках.

«Перелік подали на Київ для розгляду і затвердження. Коли буде остаточне рішення МОЗу, стане відомо, який із закладів залишать і він надалі матиме «ковідний» пакет, а який – буде віднесений до резерву», – каже Іван Собко.

Ті лікарні, які не включені у пропозицію, повернуть до звичного ритму роботи. Наразі йдеться про 10 медзакладів, але Іван Собко не виключає, що їх може бути й 14. За необхідності вони зможуть знову надавати допомогу пацієнтам з Covid-19, адже мають і підведений кисень до ліжок, і сформовані медичні бригади.

Нагадаємо, найближчим часом на Львівщині планують реорганізувати 50% Covid-відділеннях. Про жодне закриття закладів не йдеться, а лише про реорганізацію ліжкової Covid-мережі у Львівській області. Ще раніше йшлося, що в Україні можуть послабити карантинні обмеження на літо.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!