Частину Личаківської відремонтують за 160,3 млн грн. Що зроблять

2616 0
Завершити роботи мають до кінця жовтня 2021 року.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Частину вулиці Личаківської, від Букової до межі міста, відремонтують за 160,3 млн грн. Договір на виконання робіт ЛКП «Львівавтодор» підписав із ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Читайте також: Де, скільки і яких дерев цієї весни висадять у Львові. Перелік

Початкова вартість робіт становила 184,5 млн грн. Свою пропозицію на тендер подавала й компанія ТзОВ «Онур Конструкціон» за 168,3 млн грн.

У технічних вимогах зазначається, що вулиця матиме дві смуги руху по 3,25 м у обидва боки, тротуари та велодоріжки. Крім цього, поблизу Букової мають збудувати новий колектор та реконструювати наявні, замінити освітлення, встановити адаптивні світлофори та дорожні знаки, а також нанести розмітку. 

Завершити роботи мають до кінця жовтня 2021 року. Проєкт виготовили торік у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг».

Згідно з даними Youcontrol, ТОВ «Автомагістраль-Південь» зареєстроване в Одесі і займається будівництвом доріг. Керівником компанії вказаний Микола Тимофеєв, а засновниками – мешканці Одещини Валерій Коротков та Олег Наливанний. Лише торік фірма виграла держтендерів на понад 9 млрд грн.

Додамо, що вулиця Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.

Читайте також: Укравтодор створив онлайн-карту ремонту доріг та аварій

Нагадаємо, в бюджеті розвитку на 2020 рік на капремонт вулиці Личаківської від Букової до межі міста заклали 40 млн грн. Торік ЛМР погодила позику 1,2 млрд грн на ремонт низки вулиць, зокрема й Личаківської.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!