Чехія першою з країн ЄС відкрила кордони для виїзду

10148 0
З 11 травня, за планом, почнуть працювати торгові центри й перукарні, з 25 травня –ресторани та готелі.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Із 24 квітня уряд Чехії дозволив своїм громадянам виїжджати за кордон, зокрема й на відпочинок в інші країни. Тож Чехія стала першою країною ЄС, що відкрила кордони після карантину. Про це пише чеське видання Novinky.

Читайте також: До Львова із Чехії прибув літак із українцями

Водночас Чехія послабила заборону на в'їзд іноземців, щоб допустити в країну студентів і тих, хто в'їжджає за діловою візою. При в'їзді в країну чехи та іноземці повинні надати негативний тест на коронавірус або провести 14 днів на карантині.

Міністр охорони здоров'я країни Адам Войтех оголосив, що заодно від сьогодні скасовують заборону на вільне переміщення теритрією країни, а також громадянам Чехії дозволили збиратися групами до 10 осіб (досі можна було тільки по двоє).

Із 27 квітня чеський уряд планує відновили навчання у вишах країни, також відкрити магазини площею до 2500 квадратних метрів, фітнес-центри та бібліотеки. З 11 травня, за планом, почнуть працювати торгові центри й перукарні, з 25 травня –ресторани та готелі.

Читайте також: Низка європейських країн послаблює карантин

Будь-які послаблення обіцяють скасувати, якщо ситуація з коронавірусів погіршиться. Чехія стала однією з перших країн, що закрила кордони через епідемію коронавірусу ще 16 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!