Чеське консульство у Львові відновило видачу робочих віз

3432 0
Чехія потребує українських працівників.
Фото: iStock

Фото: iStock

Чеські дипломатичні представництва в Україні відновили роботу відповідних консульських відділів. Про це повідомляє РБК з посиланням на Radio Prague International.

Читайте також: У Львові дозволили роботу візових центрів та магазинів

Генеральне консульство Чехії у Львові почало приймати візові анкети та документи з 22 травня. Глава МЗС Чехії Томаш Петршичек відзначив, що чеська економіка потребує українських працівників.

«Ми прагнемо спростити ситуацію чеським охороні здоров'я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону», – сказав він.

Подати заяву на продовження посвідки на постійне проживання на території Чехії зможуть українські висококваліфіковані кадри у сфері охорони здоров'я, у сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які наразі знаходяться у Чеській Республіці

Читайте також: Попит в Європі буде тільки зростати або Чи зможуть українські заробітчани повернутися за кордон

Раніше Польща спростила в'їзд для сезонних працівників зі східних країн, у тому числі і для українців. Також Польща дозволила в'їзд студентам з України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!