Чи можуть львівські депутати відправити у відставку Садового

2822 1
За процедурою, для цього потрібно дві третини голосів львівських обранців.
фото: Надя Марченко

фото: Надя Марченко

Минулого тижня троє депутатів ЛМР – Петро Адамик, Григорій Козловський та Маркіян Лопачак – зареєстрували п’ять ухвал про дострокове припинення повноважень міського голови.

В ухвалах ідеться про невиконання міським головою своїх повноважень у різних сферах життєдіяльності міста та згадується рішення суду, який визнав протиправною бездіяльність міського голови Андрія Садового щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища.

Голова постійної депутатської комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович у коментарі Tvoemisto.tv зазначає, що однією з підстав відкликати міського голову є висловлення йому недовіри сесією ЛМР.

«Депутати підготували ухвалу, міський голова мав би включити її у порядок денний, а 43 депутати мали би за це проголосувати – тому що таке рішення ухвалюється двома третинами від складу депутатського корпусу. Якщо дивитись на склад депутатського корпусу, то мають проголосувати всі фракції, включно з трьома депутатами від фракції «Самопомочі». Я вважаю, що це нереально», – каже Юлія Гвоздович.

 

 
 

 

Один з авторів ухвал про дострокове припинення повноважень міського голови Петро Адамик каже, що свідомий того, що потрібної кількості голосів назбирати не вдасться. Спеціально когось переконувати і вмовляти, каже він, у планах не має.

«Коли сталась трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, ухвала про недовіру міському голові набрала 6 чи 8 голосів, зараз голосів має бути більше – усі ж все бачать. Це буде політична оцінка», – каже Петро Адамик.

Він додає, що голосування має бути таємним, тож кожен може визначитись із своєю оцінкою роботи Андрія Садового. Розглянути запропоновані депутатами ухвали мають через 1-2 засідання, якщо вони отримають необхідне візування, зокрема, від юридичного департаменту ЛМР.

Водночас Петро Адамик зазначає, що міський голова не робить жодних дій, щоб скликати засідання сесії і припинити перерву, що оголосили під час минулого засідання.

Читайте також: Садовий відповів на закиди проетстувальників

Нагадаємо, на площі Ринок перед ратушею вже тиждень триває протест з вимогою відставки міського голови, що організували представники різних громадських організацій, зокрема члени ГО Розвиток громади та Національного корпусу Львівщини. Минулого тижня вони увірвались в ратушу і побили очільника адміністрації міського голови.

Олександра Бодняк

Інфографіка: Марія Стахів


Читайте також:
3 Червня, 2019 19:45
666 ... потенція в них слабкувата ... то ж най собі тихенько "працюють" то лівою , то правою рукою ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!