Чому на фасаді зоомагазину на Личаківській замалювали рибок. Фото до і після

5264 0
Власник приміщення може відновити малюнок, якщо пройде низку процедур.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

У Львові на вулиці Личаківській, 113 кілька років тому власник зоомагазину намалював на фасаді рибок. Минулого тижня на малюнок, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, почали скаржитись мешканці. Вони телефонували на Гарячу лінію і вимагали замалювати фасад.

«Свого часу він намалював на фасаді рибок, це, у принципі, нікому не заважало. Мешканці, які там проходили, почали звертатись на Гарячу лінію міста: як то – на фасаді в історичному ареалі? Хто дозволив? І так далі», – каже Іван Лозинський.

Так фасад виглядав протягом тривалого часу. Фото: ГО «Зручне місто»

За його словами, працівники місцевого комунального підприємства поговорили з власником приміщення і погодили перемалювати фасад.

«Позавчора вони його заґрунтували, а вчора зафарбували. Фарба не зовсім під колір фасаду, але вона буде вигоряти на сонці. Матеріали придбав власник магазину, а роботи виконали працівники ЛКП», – додає Іван Лозинський.

Заґрунтовані малюнки. Спочатку містяни переживали, що все так і залишиться. Фото: ГО «Зручне місто»

Так фасад виглядає зараз. Фото: ГО «Зручне місто»

У випадку, якщо власник знову захоче розмалювати фасад, то, каже Іван Лозинський, він має звернутись в управління охорони історичного середовища, а також погодити малюнок з головним художником міста. Окрім того, малюнок не можна буде нанести, якщо будинок є пам’яткою архітектури.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!