Протестувальники передумали блокувати кордон на Львівщині

1897 0
Раніше активісти планували провести акцію з блокування кордону в суботу, 27 січня.
фото: studway.com.ua

фото: studway.com.ua

Організатори акцій протесту на кордоні відмовились від наміру блокувати кордон України з Польщею на Львівщині протягом суботи, 27 січня, про що вони попереджали раніше. Про це повідомляє Zaxid.net.

За словами одного з організаторів перекриття руху Володимира Васьківа, учасники протестів вирішили перенести свою акцію та частково поступитись вимогами.

«Раніше ми виступали за повне скасування усіх митних нововведень, зараз же ми порадились і вирішили, що нас влаштує, якщо депутати проголосують за скасування норми про "24 години". Тому ми вирішили завтра не робити акцію, щоб не створювати незручності для людей на кордоні. Акцію проведемо ближче до засідання Верховної Ради, яке має відбутись 6 лютого, щоб депутати не забули про наші вимоги», – сказав він.

Читайте також: Чому перекриття трас шкодить самим «човникам»

Окрім того, учасники блокування доріг до прикордонних пунктів зустрілись у Львові з народним депутатом Андрієм Антонищаком, який зареєстрував законопроект, що передбачає скасуваня норми про «24 години». Ця норма забороняє громадянам ввозити в Україну товари після перебування закордоном періодом менше, ніж доба.

За його словами, учасники акцій протесту погоджуються на норму про «72 години», окрім того, вони готові збільшити її до 120 годин. Тим самим, вони погоджуються ввозити товари безмитно не частіше, ніж раз на 5 діб, за умови, якщо буде скасована норма про «24 години».

Читайте також: Потопити «човників». Репортаж із черги на пункті пропуску в Шегинях.

Нагадаємо, раніше мітингувальники вже блокували кордон України з Польщею через нове законодавство, що обмежує безмитне ввезення товару з-за кордону. Голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка запропонував притягнути до відповідальності блокувальників кордону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!