Чи будуть діти у дитячих садочках носити маски. Пояснення МОЗ

11708 0
У Львові дитсадки можуть запрацювати після 29 травня.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ розповів, за якими правилами працюватимуть дитячі садочки на третьому етапі послаблення карантину, зокрема, чи повинні будуть діти вдягати захисні маски.

«З 25 травня ми справді даємо можливість відновити роботу дошкільних навчальних закладів, якщо це дозволяє епідемічна ситуація в регіоні. В наших рекомендаціях не існує вимоги, щоб діти постійно перебували в масках», – сказав Максим Степанов.

Читайте також: Як у Львові працюватимуть дитячі садочки. Правила

Основними правилами роботи дитсадків у період карантину є такі:

  • Перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру.
  • Дітям міряють температуру перед входом у заклад.
  • Працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 – не допускаються у заклад.
  • Батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками.
  • Заклади мають бути оснащені антисептиками. Діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.
  • У ігровій формі за власним прикладом вихователі навчають дітей користуватися засобами захисту, правильно кашляти і міряти температуру.
  • При цьому забороняється використання багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, вуличного взуття всередині дитсадка.

Також від роботи в дитсадках мають тимчасово відсторонити людей з групи ризику – старшого віку і тих, хто має складні супутні захворювання.

Нагадаємо, у Львові та у Львівській області послаблення карантину відклали до 29 травня. Тоді обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуаційй ухвалить нове рішення на основі даних про епідситуацію в регіоні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!