Чи корисно довго спати?

10592 0
Після напруженого робочого тижня багато людей планують відіспатись у вихідні. Та, мабуть, не усі знають, що тривалий сон не приносить жодної користі. Зайві кілька годин, як виявилося, завдають суттєвої шкоди організму. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися, на що і як впливає тривалий сон.
фото: www.iphones.ua, tanyasha07.ua, galleryhip.com

фото: www.iphones.ua, tanyasha07.ua, galleryhip.com

Поява депресії. Американські вчені з’ясували, що між депресивними станами і тривалістю сну є певна закономірність. В учасників експерименту, які спали 7-9 годин на день, ризик виникнення депресії становив 27%. Натомість, у тих хто, спав довше, – 49%.

Погіршення роботи головного мозку. Дослідження показали, що у тих, хто спить понад 10 годин на добу, значно погіршується пам’ять, здатність концентруватись над завданнями та логічно мислити.
Виникнення ожиріння.  Під час сну сповільнюється метаболізм. Якщо поїсти пізно ввечері чи вночі, то компоненти, отримані в процесі травлення, залишаться в організмі. Таким чином збільшиться загальна вага тіла. 

Ризик захворювання цукровим діабетом. Учені встановили, що люди, які сплять понад 9-10 годин, на 50% частіше страждають від цукрового діабету. Це також пов’язано зі сповільненням метаболізму під час сну.

Поява хвороб серця. У тих, хто спить понад 9-10 годин, загроза розвитку серцево-судинних захворювань на 38% вища, ніж у людей, які «недосипають».

Тривалість життя. Люди, які сплять лише 7-8 годин, у середньому, живуть на 15% довше, ніж ті, хто спить більше 10 годин. 

Висипляйтеся на здоров'я, але пам'ятайте, що тільки правильний сон – запорука доброго настрою!

За матеріалами 5sfer.com, www.ds.lviv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!