Чи перенесуть вступну кампанію для абітурієнтів через карантин

2772 0
ЗНО цього року обіцяють провести обов’язково.
Фото: vnz.org.ua

Фото: vnz.org.ua

Через карантин МОН вносить зміни у навчальний процес та вступну кампанію 2020 року. Про це під час онлайн-трансляції повідомила в. о. міністерки освіти Любомира Мандзій.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

За її словами, закінчення навчального року для випускників 11 класу залежить від того, коли завершиться карантин. У МОН  розглядають кілька варіантів старту вступної кампанії.

«Якщо карантин завершиться у травні-червні, ми зможемо провести і пробну сесію ЗНО і саме ЗНО у червні. Якщо учні повернуться до навчання пізніше, тоді основну сесію ЗНО проведуть у липні», – каже Любомира Мандзій.

За її словами, старт вступної кампанії однозначно змістять. ЗНО може відбутися або у 20-х числах червня, або у липні-серпні. За останнього варіанту, вступна кампанія стартує у вересні і має завершитись орієнтовно всередині жовтня.

Український центр оцінювання якості освіти всередині квітня має оприлюднити деталі підготовки до ЗНО на своєму сайті. МОН, своєю чергою, підготує наказ про зміну правил прийому до закладів вищої освіти, скоригувавши дати вступу.

Для всіх учнів невипускних класів навчальний рік завершиться 1 липня, як і передбачено законодавством про освіту. 

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 24 квітня. МОН запустило онлайн-курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, які транслюватимуть під час карантину.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!