Від вулиці Хуторівки до «Санта-Барбари» хочуть запустити тролейбус. Варіанти маршрутів

13599 0
Тролейбусна лінія через вулицю Хуторівку може пролягати двома маршрутами.
фото: lvivzaet.in.ua

фото: lvivzaet.in.ua

Основні роботи на з'їзді, який з’єднує Сихівський міст із вулицею Хуторівкою, що реалізовували у рамках проекту «Трамвай на Сихів», вже завершені. З'їзд, який розрахований і для курсування тролейбусів, дозволить втілити ідею тролейбусного маршруту на Хуторівку. Однак, як дізнавалося Tvoemisto.tv, цей проект поки що так і залишається на рівні ідеї та обговорень. 

Як прокоментував прес-секретар ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, такий тролейбусний маршрут є доцільним. Попередньо обговорюють два можливі маршрути. «Перший: з вулиці Наукової на Стрийську, через перехрестя Стрийська – Наукова, на Хуторівку і далі на «Санта-Барбару». Другий: з вулиці Наукової через перехрестя Стрийська – Наукова під Сихівський міст, де б він міг розвернутись, і через Хуторівку та перехрестя повернутись на вулицю Наукову», – пояснив Іван Бондар.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, першочергово мають доробити з'їзд із моста, а також відремонтувати саму вулицю Хуторівку. «Дорога, яка примикає від вулиці Хуторівки до з’їзду, потребує термінового ремонту, – каже Олег Береза. – Ми зараз обговорюємо це питання з проектантами, компанією-інженером та компанією-підрядником. Хочемо завершити все в рамках одного контракту».

Читайте також: У Львові завершують будувати з’їзд з Сихівського моста на вул. Хуторівку. Схема

«З’їзд має повноцінно функціонувати, а без відповідної дороги цього не станеться. Після цього можна говорити про те, щоб цю ділянку використовували для добудови тролейбусної лінії. Можливо, нам доручать бути замовниками цього проекту», – додав Олег Береза

Підготувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!