Львів'яни надалі платитимуть 3 гривні в маршрутках. Оновлено

4038 0
Галицький районний суд Львова визнав рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення тарифу у 3 грн на проїзд у міських автобусах неправомірним. Таке рішення суд ухвалив через порушення процедури встановлення тарифу. Проте перевізники вважають, що повернення до тарифу у 2 грн ставить під питання функціонування перевезень у Львові.
Фото: marshrutka.org.ua

Фото: marshrutka.org.ua

У постанові суду не повідомляється, хто подав адміністративний позов проти міськради. Однак позивач зазначив, що питання про встановлення тарифу на послуги перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті не ставилось на голосування членів виконавчого комітету. Крім того, про результати голосування і прийняте рішення не оголошувалось, чим було порушено Регламент виконавчого комітету міської ради, пише ZAXID.NET.

Позивач зазначив, що міська рада ухвалила рішення про підвищення тарифу без дотримання встановленої відповідним нормативним актом процедури ухвалення рішення. Суд задовольнив адміністративний позов, визнав протиправним та скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №295 від 28.04.2014 року «Про встановлення тарифу на послуги перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті». Постанова суду була прийнята 10 жовтня. Відповідно до закону, упродовж десяти днів з дня її оголошення могла бути подана апеляційна скарга. Однак, за інформацією ZAXID.NET, такої скарги не було, тому постанова набрала законної сили.

Голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка натомість заявив tvoemisto.tv, що перевізники не погоджуються з таким рішенням. На його думку, це ставить під загрозу нормальну роботу перевізників, тож вони готові боротися за відновлення тарифу у 3 грн.

Як вдалося з'ясувати tvoemisto.tv, постанова суду не набрала чинності. Начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич повідомила у коментарі, що 17 жовтня місто оскаржило цю постанову, відтак, вона не вступила в дію.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!