Чи продовжать у львівських школах карантин?

17096 2
До 2 лютого у Львові загальноосвітні навчальні заклади закрили на карантин у зв’язку з епідемією грипу. У прес-службі Львівської міської ради розповіли, що на даний момент невідомо, чи будуть продовжувати карантин у школах міста. Проте, Tvoemisto.tv дізналося, чи збільшилась кількість хворих по місту та області та чи є потреба продовжувати додаткові «канікули» школярам.
фото: ua-reporter.com

фото: ua-reporter.com

Як розповіла Tvoemisto.tv головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталя Тімко, ситуація у місті залишається напруженою. Епідемпоріг у Львівській області перевищено у 1,5 рази як серед дитячого так і серед дорослого населення.

Читайте також: Чи закриватимуть у Львові садочки на карантин?

 «За попередній тиждень у Львові захворіло 9,5 тисяч дітей, що фактично на 3 тисячі більше, ніж минулого. Тому ми не можемо говорити про зменшення кількості хворих серед дитячого населення», - розповідає Наталя Тімко.

Загалом, станом на сьогодні хворими залишаються 9 971 дітей. А епідемпоріг  у області перевищено на 10%.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, ГРЗ легко передається здоровій людині. Тому, якщо одна дитина в інкубаційний період чи на початковій стадії захворювання приходить в клас, де навчається 25-30 дітей, половина з цих дітей буде інфікована.

За попередньою інформацію, у деяких школах міста батьків попереджають про те, що карантин продовжили до наступного тижня.

Нагадаємо, що минулого тижня у Львові 4 людини померло від грипу А(N1H1).

Читайте також: Все, що потрібно знати про грип. Поради лікаря Комаровського

Розмовляла Мар'яна Федина


Читайте також:
1 Лютого, 2016 20:46
Вікторія В Житомирський області продовжили карантин ще на один тиждень, не дивлячись на те, що діти не виходили з канікул. Це призвезо до зменшення хворих, а отже треба продовжити карантин і у Львові також.
1 Лютого, 2016 14:48
Каріна Головний епідеміолог говорить,що ситуація незмінна,а вони ще не знають,що робити,звичайно,продовжувати карантин,здоров'я і життя дітей важливіші!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!