Чим небезпечний додаток, із яким ваше фото «старіє»

24879 0
Розробниками додатку є російська компанія.
Фото: cdn2.hype

Фото: cdn2.hype

Днями у мережі активно почати використовувати додаток FaceApp, який зістарює обличчя. Фахівці з цифроіих технологій попереджають, що додаток збирає дані користувачів і навіть має доступ навіть до даних браузера, пише Detector.media.

FaceApp повинен отримувати доступ лише до ваших фото, але водночас йому стають доступними:

  • сайти, які ви відвідуєте;
  • інші встановлені додатки (add-ons);
  • технічна інформація з пристрою;
  • файли cookies та інші засоби відстеження;
  • ваша IP-адреси;
  • інформація про тип вашого браузера тощо.

Крім цього, розробником застосунку FaceApp є компанія з Росії Wireless Lab, засновником і директором якої є росіянин Ярослав Гончаров, колишній співробітник «Яндекса».

Насправді, FaceApp — не новинка. Цей додаток став популярним ще у 2017 році і зараз знову набирає популярності. Суть роботи додатку в тому, що, використовуючи нейронні мережеві технології для автоматичного перетворення облич, він може доповнити ваше фото усмішкою, зробити молодшим або старшим і навіть показати, як ви виглядатимете «змінивши» стать.

Коли ви даєте згоду на обробку власних даних, додаток отримує можливість надсилати на вашу електронну пошту інформацію про будь які зміни в роботі програми, при цьому ви не можете відмовитися від такої функції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!